Links Diana van Vlimmeren en rechts Marieke Sijbertsma.
Links Diana van Vlimmeren en rechts Marieke Sijbertsma. Foto: A van Bockel

Praktijk de Sleutel in gezondheidscentrum

Praktijk de Sleutel bestaat sinds 1995. Diana van Vlimmeren, Marieke Sijbertsma en Inge de Kroon zijn vanaf 2016 eigenaar van deze praktijk voor psychologie en orthopedagogiek. Met in totaal 15 medewerkers waarvan 12 (GZ-)psychologen / orthopedagogen – (Generalisten) zijn zij actief in Steenbergen en Bergen op Zoom. Vanaf 1 april 2023 zijn Diana, Marieke en collega Stephanie Schols ook te vinden in het gezondheidscentrum “De Bank” te Halsteren.


In de praktijk wordt onderzoek en behandeling geboden bij sociale-emotionele problemen, psychische klachten en leerproblemen. Cliënten kunnen bij “De Sleutel” terecht na een verwijzing door de huisarts of (alleen bij jeugd) na een verwijzing door het Centrum Jeugd & Gezin. Bij de Sleutel wordt uitgegaan van de eigen kracht van de cliënt. De hulpverlening sluit zo goed mogelijk aan bij de hulpvraag van de cliënt en de zorg wordt op maat ingezet. Het is een praktijk die laagdrempelig en kleinschalig is, waar cliënten zich snel op hun gemak voelen.


Samenwerking

De psychologen zijn van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren aan het werk in het gezondheidscentrum “De Bank”. Zij zien uit naar hun nieuwe locatie om diverse redenen: meerdere cliënten komen uit Halsteren en omstreken. Zij kunnen dus dichter bij huis terecht.
Het gezondheidscentrum “De Bank” is prachtig verbouwd en is door de centrale ligging in het dorp goed bereikbaar. De clustering van 14 zorgdisciplines in het zorgcentrum ondersteunt de samenwerking tussen deze disciplines en vergemakkelijkt de doorverwijzing van cliënten naar de juiste behandelaar. Blije gezichten dus!


Werkwijze

De werkwijze van de psychologen van “De Sleutel” wordt helder uitgelegd door Diana en Marieke: als een cliënt na verwijzing contact opneemt wordt cliënt verzocht een vragenlijst in te vullen. Tijdens het intakegesprek wordt de hulpvraag geconcretiseerd en kan er diagnostiek worden verricht. Vanuit daar wordt het verdere behandeltraject bepaald in overleg met de cliënt.



Behandeltraject

Bij volwassenen is het behandeltraject meestal kortdurend (ongeveer 12 sessies van 45 minuten). Bij kind & jeugd is het behandeltraject vaak wat langer (ongeveer 6-9 maanden een wekelijkse sessie van 45 minuten) en wordt het traject beëindigd wanneer de doelen zijn behaald.


Behandelmethoden

De behandelmethoden die worden toegepast zijn onder andere Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Acceptance & Commitment Therapie (ACT), schematherapie, positieve/oplossingsgerichte therapie, COGMED werkgeheugentraining en ook wordt sinds kort Virtual Reality (VR) therapie ingezet in de behandelingen. Verder wordt er ook onderzoek en behandeling geboden bij dyslexie.

De psychologen en orthopedagogen van "De Sleutel” zijn een welkome aanvulling van het zorgaanbod in Halsteren! Het kan niet snel genoeg 1 april worden!

Links Diana van Vlimmeren ,rechts Marieke Sijbertsma
links Marieke Sijbertsma,rechts Diana van Vlimmeren
Links Marieke Sijbertsma ,rechts Diana van Vlimmeren