PvdA Woensdrecht
PvdA Woensdrecht

PvdA Brabantse Wal - fractie Woensdrecht

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - PvdA Brabantse Wal - fractie Woensdrecht hecht er waarde aan om regelmatig terug te blikken op onderwerpen die de afgelopen maanden aan bod zijn gekomen en hier haar mening over te geven. 

Basisschool Fortuna Woensdrecht: Voor iedereen goed onderwijs

De PvdA Woensdrecht vindt groene schoolpleinen bij onderwijsinstellingen van groot belang. Door naast onderwijs en kinderopvang ook vrijetijdsbesteding, ontspanning, sport en cultuur te bieden, krijgen alle kinderen de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen. De PvdA heeft daarom ook ingestemd met het krediet voor de inrichting van de gymzaal, het aanleggen van de parkeergelegenheid en, de kiss & ride-strook langs de Fortuinstraat en de parkachtige inrichting van de openbare ruimte bij de nieuw school. 

Bouwplannen en leefomgeving:  Iedereen dezelfde behandeling en gelijke kansen naar aanleiding van de omgevingsvisie! 

De PvdA staat voor maatwerk en rechtvaardige besluiten. Ondanks het uitstel van de omgevingswet (verwachting 1 januari 2024), heeft de Gemeente Woensdrecht besloten om de omgevingsvisie vast te stellen en in werking te laten treden. De PvdA is van mening, dat deze omgevingsvisie dynamisch is en nog aangepast kan worden met of door nieuwe ontwikkelingen of inzichten. Tijdens het technisch beraad van 10 januari werd aangegeven, dat de omgevingsvisie voorlopig nog niet af is. Het is een eerste versie ter vervanging van bestemmingsplannen (Welstandscommissie). Concrete afspraken over wanneer het doorvoeren van mogelijke aanpassingen worden opgepakt zijn niet gemaakt, 22 februari 2023. 

Sluiting Huis van Morgen: Voor iedereen genoeg zorg bij thuiswonen! 

De PvdA Woensdrecht wil ouderen de kans geven om zo lang mogelijk te blijven waar zij willen wonen. Thuis, in een servicewoning of op welke andere manier dan ook. Het Huis van Morgen was een onafhankelijke stichting, die adviezen gaf over hulpmiddelen ter ondersteuning voor het langer thuis te kunnen blijven wonen. De gemeenten Bergen op Zoom , Woensdrecht, Roosendaal en Steenbergen hebben de samenwerking met het huis van morgen opgezegd en overgedragen aan commerciële organisaties, waarbij de neutraliteit is komen te vervallen. PvdA Woensdrecht maakt zich hierover zorgen. U kunt u uw ervaringen delen via woensdrecht@pvda.nl (Bron: Feiten & Cijfers veiligheid.nl valongevallen 65-plussers 2021). 

Optimalisatie controle op de gemeentefinanciën: Voor iedereen begrijpelijk en overzichtelijk financiële doelen!

Alle doelstellingen moeten aan de hand van de geformuleerde doelen gecontroleerd worden om zo eventuele geldstromen op tijd bij te kunnen sturen en de gemeente de komende jaren financieel stabiel te houden. Naar aanleiding van een onderzoeksrapport van de rekenkamercommissie worden adviezen gegeven voor verbetering. Mogelijke oplossingen worden gezocht door middel van plaatjes. De PvdA zit in de werkgroep en draagt aan realistische rapportages. Meten = weten niet alleen in begrijpelijke taal, maar met overzichten met behulp van kleur en getekende afbeeldingen, 22 februari 2023.

Donatie VNG Fonds: Sociale solidariteit voor iedereen! 

De PvdA Woensdrecht gelooft in solidariteit, de belangrijkste bouwsteen in onze samenleving. De Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) heeft een oproep gedaan aan alle gemeenten om een bijdrage te leveren aan giro 555. 70 jaar geleden werden vanuit alle hoeken van het land en de wereld (financiële) hulp en steun geboden aan de slachtoffers van de watersnoodramp en aan Nederland voor de wederopbouw. De PvdA Woensdrecht, ABZ en de VVD hebben elkaar gevonden door voor te stemmen om 1 euro per inwoner te doneren aan het VNG Fonds voor de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 

Spreekrecht

PvdA Woensdrecht blijft zich de komende tijd inzetten voor meer spreekrecht van burgerleden en proberen als PvdA het initiatiefvoorstel op de agenda te plaatsen.

Partij van de Arbeid Brabantse Wal – fractie Woensdrecht,  Wendy de Koning-Bogers.