Anouk de Jong en Silvia Vermunt van Superkeukens Bergen op Zoom.
Anouk de Jong en Silvia Vermunt van Superkeukens Bergen op Zoom. Foto:

De bescheidenheid van Superkeukens

BERGEN OP ZOOM – Het coronavirus zette in 2020 een dikke streep door een feestelijke opening van de Superkeukens-showroom op de Meubelboulevard aan de Bergse Van Konijnenburgweg. Twee jaar later staan de beloftes van Superkeukens nog altijd overeind, en blijkt bescheidenheid een grote deugd te zijn.

Op de Bergse meubelboulevard is de showroom van Superkeukens niet de opvallendste, maar ook zeker niet de kleinste. Wie de smalle pui trotseert en daar de trap oploopt, bevindt zich ineens in een showroom van maar liefst 1000 vierkante meter, die vol staat met de beste en mooiste keukens van de huidige tijd. Superkeukens dus.


Ervaring

Bedrijfsleider Anouk de Jong en verkoopadviseur Silvia Vermunt zijn de gezichten van de Bergse vestiging van Superkeukens. Die is onderdeel van een landelijke keten, die maar liefst 44 winkels beslaat en al ruim 20 jaar bestaat. “In Bergen op Zoom zijn we relatief nieuw, maar onze organisatie heeft veel kennis en ervaring op keukengebied. We zijn ons heel bewust van het feit dat een keuken kopen iets is wat je niet elke dag doet. Wij nemen altijd de tijd voor een adviesgesprek, zorgen voor een gedetailleerde offerte met een realistische 3D-tekening en geven onze klanten altijd voldoende bedenktijd. Pushende verkopers die koste wat kost een deal willen doordrukken vind je hier niet. Bij Superkeukens willen we tevreden klanten die hun keuken, maar ook de weg er naartoe super vinden.”


Beloftes

Superkeukens doet al haar klanten drie beloftes. Anouk vertelt wat die zijn: “We zijn transparant, we ontzorgen en we verrassen je”. Die transparantie is belangrijk. Waar je bij veel keukenzaken als een leeuw moet onderhandelen om een fatsoenlijke prijs te krijgen, bij Superkeukens is dat niet nodig, belooft Anouk: “Onderhandelen is bij ons niet nodig, onze keukens zijn betaalbaar en in onze offerte zorgen we voor een goede prijs, die we ook kunnen uitleggen. Ga je akkoord met die offerte, dan komen we langs om de keuken in te meten. Daarna bespreken we welke wijzigingen er eventueel nodig zijn en pas dan gaan we de keuken bestellen. En natuurlijk zorgen we bij Superkeukens ook dat je keuken op vakkundige wijze gemonteerd wordt. Is er achteraf een probleem, dan lossen we dat op.”


Gesprekken

Lopend door hun grote showroom vertellen Anouk en Silvia waarom ze kozen voor het “keukenvak”: “Geen keuken is hetzelfde en geen klant is hetzelfde”, zeggen ze. “Als je mensen helpt bij het samenstellen van hun droomkeuken ontstaan er mooie gesprekken. Dat maakt het leuk om ervoor te zorgen dat mensen naar huis gaan met de keuken van hun dromen, of iets dat hun dromen zelfs nog overtreft. Je ziet in onze showroom hoeveel er mogelijk is: we hebben alles in huis om klanten te verrassen. Onze winkel is van buiten bescheiden, maar in onze showroom vinden mensen die een keuken zoeken alles wat ze nodig hebben. En vaak een beetje meer!”