Afbeelding

Assurantiekantoor Goossens blijft eigenwijs dichtbij

HOOGERHEIDE – Assurantiekantoor Goossens in Hoogerheide is niet alleen één van de oudste verzekeringskantoren in de regio, het is ook één van de weinige kantoren die volhardt in haar absolute onafhankelijkheid: “Wij willen ’s avonds naar huis gaan in de wetenschap dat we het allerbeste hebben gedaan voor onze klanten. Pas dan voelen we ons goed.”


Overnames zijn, zeker de laatste tijd, aan de orde van de dag in de assurantiebranche. Dat is ook het geval in onze regio, en Natasja en Fausto Goossens van Assurantiekantoor Goossens hebben er best begrip voor. Ons vak vraagt veel van je, zeker op het gebied van vakkennis zijn er enorm veel ontwikkelingen. 

“De risico’s van aansprakelijkheid worden steeds complexer”, zegt Fausto. “Niet alles is meer te vangen onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en dat maakt het technisch steeds ingewikkelder om goed verzekerd te zijn. Wij zien dat juist als een leuke uitdaging en zoeken geen aansluiting bij een grote organisatie. Wij zijn vastbesloten de absolute vrijheid te hebben om voor elke klant ónafhankelijk de beste verzekeraar te kunnen kiezen. Daarom zijn we eigenwijs en blijven we zelfstandig.”


Die eigenwijsheid zorgt ervoor dat Assurantiekantoor Goossens met de tijd meegaat, legt Natasja uit: “Een goede verzekering samenstellen, begint ermee dat je je klant kent. Hoe beter je weet wat je klant doet en wat die nodig heeft om goed verzekerd te zijn, hoe beter je als assurantiekantoor kunt helpen. Onze klanten kennen is voor ons altijd al de essentie geweest, maar de afgelopen jaren hebben we extra geïnvesteerd in onze ICT. Zo houden we met ons team nog meer tijd over voor direct klantcontact. Als je ons belt, dan krijg je direct een adviseur aan de lijn, en als je bij ons binnenloopt met een vraag, dan nemen we de tijd voor je.”


Die vraag zou bijvoorbeeld kunnen luiden: “Hoe sta ik er financieel voor?” of “kan ik een huis kopen?” Beide vragen krijgen Fausto en Natasja regelmatig, en altijd is er een passend antwoord voor. “Je hoort veel nieuwsberichten over de woningnood, en over hoe het voor starters vreselijk lastig is om aan een woning te komen. Dat is wel zo, maar het is ook zo dat in januari de startersleningen van gemeentes flink verruimd zijn”, zegt Natasja. “En bovendien zien we heel vaak dat jongeren die langer thuis wonen die tijd benutten om goed te sparen. Die twee factoren maken dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt.”


Voor haar klanten maakt Assurantiekantoor Goossens bovendien graag een financiële planning, waarin de financiële situatie in kaart wordt gebracht en wordt besproken welke plannen en wensen gerealiseerd kunnen worden. "Daarbij kijken we naar wat mensen zelf geregeld hebben, maar ook naar wat de werkgever geregeld heeft en wat de overheid kan doen”, zeggen Natasja en Fausto. "Natuurlijk kijken we ook naar de uitgaven. Zo zorgen we voor een realistisch beeld. Want we kennen ons werk, en we kennen onze klanten: met een realistisch beeld helpen we onze klanten het beste. Dat doen we met heel veel plezier. Onafhankelijk en zelfstandig!”