Frans van Zundert, Gerard Plasmans en Kevin van Loon.
Frans van Zundert, Gerard Plasmans en Kevin van Loon. Foto: Dennis van Loenhout

Veldsink gelooft in regionale samenwerking

REGIO – Veldsink profileert zichzelf als een lokaal betrokken adviseur, met hart voor de buurt en de klanten die er wonen. In Halsteren en Bergen op Zoom is Veldsink al jaren een bekende naam, die verder versterkt wordt nu er een tweede kantoor in Bergen op Zoom is, én een vestiging in Huijbergen.


Naast Veldsink van der Linden in Halsteren en Veldsink Driekleur op de Bergse plaat prijkt de naam “Veldsink” sinds 1 januari ook boven de deur van Kuipers Assurantiën aan de Glinkastraat in Meilust, en die van Stultiëns Assurantiën in Huijbergen. Daar is de dagelijkse leiding in handen van Huijbergenaar Kevin van Loon, die voorheen werkzaam was bij Kuipers Assurantiën. Samen met Frans van Zundert van Kuipers Assurantiën en Gerard Plasmans van Veldsink Driekleur vertelt Kevin over nut en noodzaak van al die veranderingen. De korte samenvatting is: regionale samenwerking loont.


Aansluiting

“Verzekeringen worden steeds complexer, en personeelstekorten zijn ook in onze branche een probleem”, zegt Frans van Zundert, “om die problemen het hoofd te kunnen bieden zochten we aansluiting bij een landelijke organisatie waarin we kennis konden delen, maar toch dicht bij de klant konden blijven staan. Dat vonden we bij Veldsink.” De Huijbergse verzekeringsadviseur Leo Stultiëns vond exact hetzelfde bij Veldsink toen hij op zoek ging naar een opvolger: “Leo kent mij, kent mijn werk en weet dat ik als Huijbergenaar het dorp goed ken”, zegt Kevin van Loon. “Hij benaderde mij met de vraag of ik niet de leiding over zijn bedrijf wilde nemen. Ik overlegde dat met Frans, en zo kwam het balletje aan het rollen. Kuipers Assurantiën en Stultiëns Assurantiën zijn – net als hun klanten – in goede handen bij Veldsink. Ik ben sinds 1 januari aan de slag in Huijbergen, maar ben nog steeds lid van hetzelfde team als Frans en mijn oude collega’s. Samen staan we als één man achter onze klanten.”

Het klinkt Gerard Plasmans, die als vestigingsmanager van Veldsink Driekleur ook de twee nieuwe Veldsink-vestigingen begeleidt, als muziek in de oren: “Samenwerken, en kennis delen met collega’s uit de organisatie is belangrijk, maar dicht bij de klant blijven ook”, zegt hij, “bij Veldsink willen we dat onze klanten het gevoel hebben dat we voor ze klaarstaan, en dat we weten waar hun behoeftes liggen. Wij kennen onze klanten, Frans en Kevin kennen hun klanten ook. Daarom passen we bij elkaar. Dat is belangrijk, zeker in deze uitdagende tijd.”

Want uitdagingen zijn er veel in de verzekerings- en hypotheekbranche. "Voor wie zijn woning wil verduurzamen zijn er bijvoorbeeld heel veel mogelijkheden”, zegt Gerard, "daarover praten we onze klanten graag bij. Op ons kantoor, of in het Duurzaamheidscentrum Brabantse Wal aan de Zeelandhaven, waar wij ook deel van uitmaken.” Kevin wijst bovendien op het voordeel van extra service: "We zien wel eens dat mensen niet kunnen weerstaan aan de lage premies van online aanbieders, maar wij weten dat goedkoop vaak duurkoop is. Wij zijn er ook voor onze klanten als er schade is, en zorgen dat die goed wordt afgewikkeld.” Frans zegt: "Op elke financiële vraag hebben we bovendien een antwoord. Dat is bijna nooit "nee”. Wij blijven onze klanten helpen.”