Afbeelding
Foto:

ZATERDAG 18 FEBRUARI 2023:

13:30 uur verzamelen op de Markt bij den Os voor de 5e intocht van Prins Zjim I. Met veel tromgeroffel en bazuingeschal zal deze dag de macht over Ostrecht weer overgedragen worden aan de prins! Hopelijk zijn Prins Zjim I en Nar Luukske dit keer op tijd aanwezig op de klinkers van ’t Marktje, of zouden ze toch weer voor de muziek uit gaan lopen? Aansluitend, na de entree van de Prins, zullen we onder muzikale begeleiding door het dorp richting de trap van het “Ostrechtse gemeentehuis” gaan. Daar zal voor de 63e keer de gemeentesleutel worden overhandigd. Daarbij wordt de macht over Ostrecht voor de 5e keer overgedragen aan Prins Zjim I. De Prins zal met zijn gevolg 4 dagen lang regeren over ons schwoone durpke Ostrecht. Aansluitend aan de intocht is er voor alle Kalfkus weer het te gekke Kalfkusinhaalbal in de Harmoniezaal. Na de intocht van Prins Zjim I volgt de Plechtige Zitting. In de Drieschaar de traditionele en onvervalst echte Ostrechtse Plechtige Zitting met grappen, grollen, zang, sketches. Op deze Plechtige Zitting is elke volwassene welkom. Tijdens de zitting zal er een hapje worden aangeboden en sluiten we af met de welbekende snert, erwtensoep of oep zun Ostrechts gezeed ARTSOEP.

ZONDAG 19 FEBRUARI 2023:

Kalfkusrevue in de Drieschaar: Vanaf 14:00 uur gaan de deuren van de zaal open voor het Kalfkusrevue. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker! Zorg dat je op tijd bent zodat je van deze leuke middag kan genieten. De Prins en Nar willen er samen met de boerekapel graag een muzikale middag van maken! Maar wat is er nu aan de hand? Ze weten niet hoe ze het nieuwe carnavalsliedje moeten spelen? Komen jullie ze daarom helpen om alle muzieknoten die bij het liedje horen weer terug te vinden? En zoals ook elk jaar….voor de papa’s en de mama’s ook zo gezellig! Deze middag wordt besloten met hossen, dansen en springen onder aanvoering van de Prins en de Nar op muziek van de Boerekapel d’Ossekoppe. Het dansen van de Zeuvensprong wordt zeker niet vergeten!


MAANDAG 20 FEBRUARI 2023:

Het Kalfkusspektakel in de Drieschaar.

De zaal van de Drieschaar gaat open om 13:15 uur. Aanvang programma klokslag 13:30 uur.

Wanneer Prins Zjim I en Nar Luukske langs de sporthal lopen, horen ze allerlei vrolijke klanken. Wat het precies voor geluid is, daar zijn ze nog niet achter. Een muziekconcert? Een musical? Of totaal iets anders? Ze vertelden dat het in ieder geval wel als muziek in hun oren klinkt! Kom dus daarom zeker een kijkje nemen en vergeet niet je oren te spitsen dit jaar tijdens dit spannende avontuur!
We willen aan de vaders en moeders, opa's en oma's en iedereen die aanwezig is vragen om rekening te houden met de kleine kalfkus. Laat die een mooi plaatsje vooraan uitzoeken zodat ze het spektakel goed kunnen volgen. De grote mensen kunnen op de achterste rijen het spektakel prima beleven.
Om beschadiging te voorkomen is het NIET TOEGESTAAN om SPUITBUSSEN EN CONFETTI in de zaal mee te nemen, houd hier rekening mee aub. Na afloop van het Kalfkusspektakel kunnen dan de limmenatbals in alle hevigheid losbarsten.


LIMMENATBALS:

Bij het einde van het Kalfkusspektakel worden de “limmenatbonnen” uitgedeeld. De verdeling van de zalen, tijden en buurtschappen is:

Eetcafé Boulevard: Heide, Aanwas, Calfven 14:45-15:45 uur
Café De Snor: Hondseind, Het Dorp 15:45-16:45 uur

Café Harmoniezaal: Molenakkers, Hageland 16:45-17:45 uur


DINSDAG 21 FEBRUARI 2023: 

10:30 uur - Opstelling wagens achter de kerk, Kerkstraat, de Ploeg en Burg. van Gilshof.
13:45 uur - Opstelling groepen en muziek.
14:11 uur - Vertrek optocht.
ROUTE: Dorpsstraat, Markt, OLV ter Duinenlaan, Duinstraat, Lievevrouwestraat, Bevrijdingsstraat, Molenstraat, Zr Marie Adolphinestraat, Koningin Wilhelminastraat, OLV ter Duinenlaan, Markt.

Om de optocht een extra vrolijk tintje te geven worden de bewoners van deze straten weer vriendelijk gevraagd de voorgevel van hun woning feestelijk te versieren. EN HOU DE ROUTE VRIJ! 

Prijsuitreiking en uitbetaling startgelden direct na de optocht op de Markt. Tijdens de optocht collecte door de hofdames voor de zieken van Ossendrecht.
24:00 uur: Verbranden van de Os op de Markt en teruggave van de gemeentesleutel door Prins Zjim I.

Het dansen van de Zeuvensprong en het zingen van het afscheidslied van de Ostrechtse carnaval.

Afbeelding
Afbeelding