Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Gastles over duurzaamheid

Ste. Marie

HUIJBERGEN - Wethouder Thierry de Heer en Beleidsmedewerker Wietze Gerfen van de Gemeente Woensdrecht kwamen maandag een gastles Duurzaamheid geven aan de leerlingen van groep 7/8 op basisschool Ste. Marie. Ook werden de leerlingen gevraagd een warme trui aan te trekken in aanloop naar de 'warme truien dag' op vrijdag 10 februari. 


Tijdens de gastles vertelden Thierry en Wietze over duurzaamheid. Ze gaven ook de problemen aan die momenteel spelen, zoals het stijgen van alle kosten met energie. Ze gaven tips om hiermee bewuster om te gaan. 

“Een boodschap blijft niet zo snel hangen, daarom hebben wij een experiment voorbereid. Hiermee kunnen de kinderen het beter ervaren. We hebben 4 bakken meegenomen en hier doen we ijsklontjes in zakjes in. Elke bak vullen we met een ander materiaal zoals krantenknipsels, wol en watjes. Uit het experiment blijkt dat wol beter isoleert dan de andere materialen. Hiermee leggen we ook de link naar de warme truien dag, want een warme trui isoleert ons lichaam ook sneller en zo verbruiken we minder energie”, aldus wethouder Thierry de Heer. 

Met het aantrekken van een warme trui kan natuurlijk ook de kachel een stukje lager en besparen we energie. Maar ook wordt de CO2 uitstoot gereduceerd. Naast dat de beide heren tips gaven, merkte Thierry op dat de school niet eens zo duurzaam is. Zo liggen er nog geen zonnepanelen op het dak en heeft het schoolgebouw maar aan één kant dubbel glas. Hier gaat de wethouder dan ook mee aan de slag en het was goed dat de kinderen deze punten aangaven. Na de gastles werd er nog een groepsfoto gemaakt voor de warme truien dag.

Zie ook de video op halsterse-zuidwestkrant.nl

Afbeelding
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid