Sanegat
Sanegat

Programma Carnaval Sanegat: Oew Pak Ut Uit!

Algemeen

Zondag 19 februari

Op carnavalszondag trekt de optocht na 2 jaar afwezigheid weer door het dorp! Deelnemers kunnen zich opgeven bij cafetaria De Pan, tussen 11:00 en 12:00 uur. Wagens en Grote Groepen dienen zich resp. 4 en 2 weken voor de optocht zich aan te melden bij het secretariaat. Zij dienen wel de startnummers bij cafetaria De Pan op te halen. De prijsuitreiking in MFC de Kloek start circa één uur na aankomst van de Prinsewagen bij MFC de Kloek. Na de prijsuitreiking blijven we lekker in de Kloek dweilen!

De route van de optocht is; Ste Marielaan – Staartsestraat – Dorpstraat – Boomstraat – Westerstraat – Wilhelmietenstraat – Siardus Bogaertslaan – Prior Borrekenstraat.

Maandag 20 februari

Maandagmiddag = kindermiddag! In MFC de Kloek zijn alle bokskes en geitjes tot en met groep 8 welkom, zonder papa’s en mama’s! We beginnen om 14:00 uur en stoppen om 17:00 uur. Er is een boordevol programma vol leutige spelletjes en veel lekkers!

En weer terug op de maandag: de Tiesteprijs! Alle bokken en geiten en natuurlijk alle andere leutvierders zijn vanaf 20:30 uur welkom in MFC de Kloek. Dan gaan we dweilen om de Tiesteprijs. De deelnemers dienen om uiterlijk 21:00 uur in de zaal te zijn om mee te dingen voor de prijzen. Nadat onze vakkundige jury alle acts heeft beoordeeld volgt om 22:45 uur de prijsuitreiking. De Tiesteprijs valt steevast onder het motto ‘meedoen is leutiger dan winnen!’

Dinsdag 21 februari

Op dinsdagavond gaan we carnaval 2023 afsluiten. We verzamelen met alle bokken en geiten, bokskes en geitjes en alle andere leutvierders om 19:00 uur in MFC de Kloek. Daar dweilen we met zijn allen tot 20:00 uur. Prins Noot I helaas de sleutel weer overhandigen aan de gemeente en wordt de Kale’n Eed opgedragen. Daaropvolgend verbranden we de geit, die om 21:00 uur verbrand moet zijn. Zorg dus dat je op tijd bent als je dit mee wil maken. Het is vanavond de laatste keer dat grootste boer Tokke en prins Noot in hun pak te zien zijn. Komt met velen! Laten we er met z’n allen een mooi afscheid van maken. Na het verbranden van de geit sluiten we de carnaval af in café De Kroon.

Sanegat
Sanegat
Carnaval Sanegat
Afbeelding