Afsluiting SuperSocials in De Maagd
Afsluiting SuperSocials in De Maagd Foto: Starworks Studio

Lowys Porquin sluit SuperSocials feestelijk af

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De Lowys Porquinstichting (LPS) vindt het zeer belangrijk dat social media en mediawijsheid op een leuke en leerzame manier wordt opgepakt in het onderwijs. Om deze reden is er in het schooljaar 2022-2023 in samenwerking met Ivana Suijkerbuijk, leerkracht op basisschool De Toermalijn, het project SuperSocials ontwikkeld. 

Dit jaar zijn ze gestart met een pilot voor groep 8. In een tijdsbestek van drie maanden leerden de leerlingen en leraren van acht groepen 8 alle tips en tricks over social media. 

Het project werd afgetrapt met een workshop mediawijsheid. Vervolgens gingen de groepen zelfstandig aan de slag met het werkboek SuperSocials en een video-opdracht. Het project werd woensdag 8 februari op een feestelijke en leerzame manier afgesloten in Stadsschouwburg De Maagd te Bergen op Zoom. 

Tijdens de show werd de opgedane kennis op diverse manieren op de proef gesteld. Hierbij waren ook speciale gasten uitgenodigd die net als Juffrouw Ivana bekend zijn van Tiktok. Dit waren namelijk Juffie Iris, Duncan Tromp, Ashley Guijt, Anique Dreamon en Korthom. Zij waren de jury bij het beoordelen van de gemaakte video’s en gaven dus de punten. Ook vond er een quiz plaats over social media, waarbij er op een tablet geantwoord kon worden. Het was voor zowel de leerlingen als de leerkrachten een mooie ervaring. 

Super socials
Afsluiting van het project SuperSocials in theater De Maagd.
Super socials
Super socials
Super socials
Super socials
Super socials
Super socials
Afbeelding
Super socials