Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Ons verhaol is magistraol!

Algemeen

Vrijdag 17 februari
Scholenbezoek: om 10:00 uur komt Prins Ambrosio X samen met zijn gevolg weer naar de verschillende basisscholen in Halsteren. Hij is nu al reuze nieuwsgierig naar de activiteiten en optochten die de kinderen gaan houden. Vorig jaar was het in ieder geval hartstikke “leutig”. Zoals jullie al wel weten kunnen  jullie met je creaties die voor school zijn gemaakt ook meedoen met de kinderoptocht op zaterdag 18 februari. Spinooltjes t/m 12 jaar kunnen zich nog aanmelden voor deelname aan de Kinderoptocht, waarbij fantastische prijzen zijn te verdienen. Inschrijven is mogelijk via http://www.stichtingaltersecarnaval.nl/nl/inschrijve-intocht 

Ophangen van de geveldweil: om 15:44 uur bij de insigne kampioen.

Zaterdag 18 februari
Intocht om 13:55 uur, alle Spinolen, Spinooltjes en deelnemers aan de kinderoptocht verzamelen zich op het plein bij Vogelenzang. Na de aankomst van Prins Ambrosio X en zijn Nar vertrekken de Spinolen en Spinooltjes samen met het gevolg richtingt Leuthol voor de Kindercarnaval. Om 14:33 uur is er een toneelstukje in ‘t Leuthol. 15:33 uur de prijsuitreiking van de kinderoptocht door Prins Ambrosio X.  ’s Avonds is er een feestavond bij Café DorpsKoffiehuis vanaf 21:11 uur.

Zondag 19 februari
Braobanse Wal Optocht, om 14:11 uur vertrekt de optocht vanaf Burgemeester Elkhuizenlaan - De Beeklaan - Gasthuisstraat - Schoolstraat - Julianastraat - Kapelaan Molstraat - Laurent Rampartstraat - Jan van den Berghstraat - Dorpsstraat via gemeentehuis naar het voormalig postkantoor alwaar ontbinden optocht. Prijsuitreiking door onze Hoogheid Ambrosio X in ‘t Leuthol, Braobanse Wal Bal 18:11 uur. 

Op het Braobanse Wal Bal kan men over de Braobanse Wal Optocht napraten.

Tijdens het Braobanse Wal Bal zullen ook de bekerprijzen van de Braobanse Wal Optocht worden uitgereikt aan verschillende categorieën.

Maandag 20 februari
Vanaf 09:11 uur zal de Hoogheid met z’n gevolg op ziekenbezoek gaan bij langdurig zieken en De Bosgaerd. Tijdens deze bezoeken proberen we de zieken ‘n stukje plezier te brengen en wordt namens de stichting en de Halsterse gemeenschap een fruitmand aangeboden. Helaas kunnen we niet alle zieken bezoeken omdat de periode daarvoor te kort is (of ‘t aantal zieken te groot). Daarnaast zijn we niet altijd op de hoogte wie er ziek zijn. ‘s Middags om 14:11 uur het balbezoek aan De Bosgaerd.

Dinsdag 21 februari
Vanaf 09:33 vervolg van het bezoek aan de zieken in Halsteren door de Hoogheid en zijn gevolg. ‘s Avonds de sluiting van Vastelaoved 2023 om 00:00 uur.

Carnaval Halsteren 2022