Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie De Bron

Kernen Huijbergen, Hoogerheide, Ossendrecht, Putte en Woensdrecht.
Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. 

Het parochiekantoor te Hoogerheide is op woensdag- en vrijdagochtend geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). 

Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel. 06-15656260 of mail naar: uitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Lizette Verelst w.v. Frans Jansen. 

Livestream: Vanaf heden worden de weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 19 februari om 09.30 uur: woord- en communieviering; Voorganger: p.w. Piet de Meijer; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: vrijdag 24 februari om 14.30 uur in Heideduin: woord- en communieviering, zondag 26 februari om 09.30 uur: eucharistieviering. Woensdag 22 februari om 19.00 uur: eucharistievering, regionale Aswoensdag viering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. U bent van harte welkom.
Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat.

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 19 februari om 11.00 uur: woord- en communieviering; Voorganger: p.w. Piet de Meijer; Koster: Emmy Stigter; Lectrice: Lia Drijdijk. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons. Mededelingen: woensdag 22 februari om 19.00 uur in Hoogerheide: regionale Aswoensdag viering, eucharistieviering, zondag 26 februari om 11.00 uur: eucharistieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 19 februari om 9.45 uur: Ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 19 februari 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Jan Tunders. Overleden: Sjaan Verzijl-van Zundert. Woensdag 22 februari: 19:00 uur: Aswoensdagviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik. Donderdag 23 februari 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastor Lenie Robijn.

Pastoraal woord

Vorige week hebben we met veel mensen de watersnoodramp van 1953 herdacht. Zowel in de dorpen als in de polders van de Sint Annaparochie en de Sint Christoffelparochie zijn veel slachtoffers gevallen. Zelf ben ik opgegroeid op Goeree-Overflakkee en heb de verhalen van kinds af aan meegekregen. Mijn opa van moederskant moest halsoverkop met zijn gezin naar hoger gelegen gebied vertrekken. De broer van mijn opa van vaderskant is met mijn overgrootopa met de fiets naar Melissant gevlucht. Hun verhalen, de ellende van die nacht en de daaropvolgende weken en maanden maakten veel indruk op mij. Nu op dit moment waarop ik dit stukje schrijf is er weer een grote ramp aan de hand. Deze keer in Turkije en Syrië en de regio eromheen. Veel mensen zijn al omgekomen of gewond geraakt. De komende dagen zal blijken hoeveel mensen dit in totaal zijn. Het valt niet mee om woorden aan rampen als deze te geven. De ontreddering, de angst en de pijn staan op het gezicht van mensen geschreven. Wat wel opvalt is de hulp die zowel in 1953 als nu in Turkije en Syrië gegeven wordt. In het evangelie van 5 februari zegt Jezus daarover tegen zijn leerlingen: ‘Jullie zijn het licht van de wereld en het zout van de aarde. Als jullie je licht niet laten schijnen in en over deze wereld, wie zal dan de weg wijzen naar een zinvol bestaan?” Laten we hopen en bidden dat we dit licht door mogen geven en ons laten raken door het leed van 1953 en ook het leed van onze tijd. Wie we ook zijn of waar we ook vandaan komen, dat we met zijn allen samenwerken en onze schouders eronder zetten om daar te helpen waar mensen in nood zijn. 

Lenie Robijn, pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 19 februari 10.00 uur: Dienst in de protestantse kerk te Nieuw- Vossemeer, dhr. Rob Favier.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 18 februari: Geen viering i.v.m. carnaval. Zondag 19 februari 11.00 uur: dienst van Woord en Gebed. Carnavalsviering. In deze viering wordt uw gebed gevraagd voor: Bas Rens, Yvonne Weller, Dolf Boenders w.v. Dina Konings, Melo Hellemons e.v. Johan van Dalen, Anton van Deursen e.v. Annie Houtepen, o.o. van Oevelen-Kijzers, alle overleden leden van de stichting Carnaval, o.o. en grootouders An Brouwers en Bertus van Loon, o.o. en grootouders Jan en Jo Brouwers, o.o. Nel en Rinus Brouwers. Voorgangers: H. Wouts en Fia Veraart m.m.v. de dweilband Nog eentje toe. Mededelingen: Dinsdag 21 februari is er geen Antoniusviering; woensdag 22 februari Aswoensdag is er in onze kerk geen viering. U kunt wel naar de Aswoensdagviering in Steenbergen en in Halsteren. Beide vieringen beginnen om 19.00 uur. Ook daar bent u van harte welkom.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Wilt u uw familiebericht plaatsen in deze krant? Bel 0164-682286 of mail naar: info@minervepers.nl