Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Ge kunt de pot op!

Algemeen

Vrijdag 17 februari

Bezoekt Prins Marinus 1 en gevolg basisscholen voor hun carnavalsoptocht en/of viering en zal de prijzen uitreiken aan de winnaars. Op deze avond nemen Prins en gevolg en genodigden deel aan een gezellige Boerenmaaltijd. ’s Avonds is er van 19:00 uur tot 01:00 uur weer het traditionele WAGENTJES KIJKEN bij de bouwpaleizen op de Remise aan de Trambaan 58.

Zaterdag 18 februari
Om 13:00 uur verzamelen Prins Marinus I en gevolg alsmede alle aan de intocht meewerkende deelnemers zich in café `T Hoefijzer in Woensdrecht. De Snoeken danken het S.O.F. voor alle hulp tijdens de intocht.
Om circa 14:00 uur vertrekt de stoet voor de Intocht van Prins Marinus I naar het gemeentehuis. Om 15:00 uur zal het gezelschap arriveren aan het Gemeentehuis alwaar Prins Marinus I met gevolg zal worden ontvangen door de vertegenwoordiger van de Gemeenteraad. Hierna zal de officiële sleuteloverdracht aan Prins Marinus I plaatsvinden. Na het welkomstwoord van de Prins zal Grwootste Boer Baskus overgaan tot het uitspreken van de ELLUF GEBOOIJE voor de komende carnaval en zal het carnavalssymbool van Wjeeldrecht, De Snoek aan het Gemeentehuis opgehesen worden, vanwaar hij vier dagen lang toezicht houdt op de carnaval. ’s Avonds zal Prins Marinus 1 aan diverse horeca gelegenheden een bezoek brengen. Waaronder ook het bekende Bokkerijdersbal in de Boulevard. 

Zondag 19 februari
’s Morgens zal Prins Marinus 1 en gevolg een bezoek brengen aan Residentie Moermont om onze verpleging behoevende inwoners van Wjeeldrecht een fruitmand te overhandigen. ’s Middags zal Prins Marinus I met gevolg een bezoek brengen aan het altijd gezellige poffertjesbal in het M.F.C. Kloosterhof. ‘s Avonds is er dan de receptie van Ier Eddut vanwege hun 44 jarig bestaan, waarna weer als vanouds het gezellige Wjeelbal van dweilband Ier Eddut in de Boulevard.

Maandag 20 februari
’s Morgens zal Prins Marinus 1, Nar Tino en Grwootste Boer Baskus een bezoek brengen aan Mariahove in Ossendrecht, om onze verpleging behoevende inwoners van Wjeeldrecht een fruitmand te overhandigen. ’s Middags optocht 13:30 uur Opstellen reclame- en optochtdeelnemers op en rond het Dorpsplein in Woensdrecht volgens verkregen schema indeling van Stichting Openbare Feestelijkheden. De Snoeken danken hierbij het S.O.F voor de organisatie van de gehele optocht. 13:30 uur vertrek reclame optocht, 13:45 uur vertrek van de grote optocht van Wjeeldrecht. Net als andere jaren zal ook de schooiwagen weer meerijden in de optocht. Het opgehaald geld is volledig ten bate van onze bouwclubs. Alvast hartstikke bedankt voor jullie bijdrage! Direct aansluitend aan de optocht is het groot Bal in ’t Kloosterhof waar de prijsuitreiking van de optocht zal plaatsvinden. `s Avonds gaat Prins Marinus I met gevolg naar diverse horecagelegenheden in Wjeeldrecht alwaar er gedweild kan worden onder begeleiding van een stukje Wjeeldrechtse muziek.

Dinsdag 21 februari
‘s Avonds algehele sluiting Carnaval. Eerst is het de beurt aan de kinderen om vanaf 18.00 uur te verzamelen in café `T Pleintje. Vandaar gaan we langs enkele cafés waar we activiteiten organiseren en traktaties uitdelen, daarna gaan we naar het Gemeentehuis voor de Kindersluiting alwaar het Kleine Snoekske door Prins Marinus I en gevolg terug naar de Wjeel wordt gebracht. Daarna een voortzetting van de avond met een bezoek aan het bekende Afsluitingsbal van de Boulevard tot aan de officiële sluiting welke om 23:30 uur bij het gemeentehuis zal plaats vinden. Hierbij wordt de Snoek weer binnengehaald en teruggezet in de Wjeel. Daarbij zal Prins Marinus I de sleutel weer teruggeven aan de gemeentevertegenwoordiger waarna met z’n allen voor de laatste keer het carnavalslied van 2023 wordt gezongen.

Route optocht brede school Boemerang Hoogerheide
Carnaval Wjeeldrecht
Carnaval Wjeeldrecht
Carnaval Wjeeldrecht