Bouwclub 't Vagevuur tijdens de open avond bij de creatie die komend weekend in drie carnavalsoptochten te bewonderen is.
Bouwclub 't Vagevuur tijdens de open avond bij de creatie die komend weekend in drie carnavalsoptochten te bewonderen is. Foto: Bep Tielemans

Opgelaoje voor magistraol carnaval

Algemeen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT -  Zowel ‘op Altere’  als in ‘de Straot’ zijn de stichtingen, verenigingen en bouwclubs klaar voor de vastelaoved ofwel vier dagen carnaval. Voor Spinolen en Bessembinders is alles uit de kast gehaald om er een groots feest van te maken onder het motto Ons Verhaol is Magistraol! in Halsteren en Bende opgelaoje in Lepelstraat.

Onder aanvoering van de Alterse Prins Ambrosio X  en Prins Wil 1 van de Straot en niet te vergeten hun beide jeugdgevolgen kan het feest losbarsten. Wat er zoal te doen is, leest u elders in deze Halsterse Krant. Dit jaar zijn er diverse jubilea te vieren. Zo bestaan de bouwclubs De Leutige Bouwers en De Waterstraot maar liefst 44 jaar. In Lepelstraat wordt voor de 44-ste keer de ‘Karnavalsmis’ gehouden en hofkapel Zou ‘T Lukke speelt er voor de 22-ste keer lustig op los. Nar en boer van de Straot zijn beiden voor de elfde keer van de partij. 

Ook de bouwclubs staan te trappelen om hun creaties te kunnen tonen aan het grote publiek. Op de diverse open dagen waren de wagens bij de bouwclubs al te bekijken, maar rijdend in de optocht komen ze in volle glorie tot hun recht. 

Verandering

Carnavalsvereniging ‘t Vagevuur heeft alles bij elkaar wel drie jaar gewerkt aan de wagen die in het teken staan van ‘Hoog bezoek’. Voor gebruik van het materiaal is ‘t Vagevuur overgestapt van polyester naar Paverpol. “Deze verandering hebben we in één keer doorgevoerd omdat we toch een extra bouwjaar hadden. Aan werken met Paverpol zit een hoop voordelen, met name voor de gezondheid. Nadelen zijn er natuurlijk ook altijd bij zo’n overstap maar inmiddels hebben we dat proces prima onder de knie”, legt een van de bouwers van CV ‘t Vagevuur uit. 

Veiligheid staat voorop en dankzij sponsoring heeft ‘t Vagebuur de trappen in hun bouwloods aan de Canadaweg op bedrijventerrein Oude Molen kunnen vernieuwen. Fatsoenlijk klimmateriaal is uiteraard erg belangrijk.

“En omdat wij als club graag milieubewust bezig willen zijn, hebben we twee koelkasten in onze kantine omgeruild voor een paar nieuwe, extra energiezuinige. Een koud pilske na afloop van een avondje bouwen is natuurlijk belangrijk. Wanneer de koelkast dan ook nog eens de helft minder stroom verbruikt, smaakt het nog nét even lekkerder!”