Ontwerper Perry Schuurbiers
Ontwerper Perry Schuurbiers Foto: Dennis van Loenhout

"Samen deel je lief en leed"

HALSTEREN - Met afstand het mooiste moment uit zijn ontwerperscarrière is het moment waarop Perry Schuurbiers met BC De Waterstraot voor de eerste keer de prijs bij de A-Wagens won in de Bergse optocht. "Zonder overdrijven: dat is alsof je de Champions League wint”, zegt hij.

"Ik zag de hele groep juichen, dansen en huilen. Iedereen springt elkaar in de armen, alle emoties komen naar buiten. Nooit was ik trotser dat ik voor zo'n groep ontwerper mocht zijn. Dat is voor mij de allergrootste prijs.”

Voor zijn laatste jaar als ontwerper legde Perry de lat voor zichzelf hoger dan ooit. “Dat doe ik elk jaar, het kan elk jaar nóg beter en nóg mooier. Ik heb geprobeerd om weer een wagen neer te zetten die niet alleen mooi en spectaculair is om te zien, maar waar we als groep ook met veel leut aan kunnen bouwen. Want dat is het belangrijkste, een bouwclub is veel meer dan bouwen en bier drinken. Het zijn mijn vrienden, het is een tweede familie, waar ook mijn vader, mijn moeder, mijn vrouw en mijn jongens deel van uitmaken, net als mijn broer, mijn schoonzus en mijn neefjes. Samen deel je lief en leed. Daarom neem ik geen afscheid.”

Perry Schuurbiers blijft - naar eigen zeggen "voor altijd” - verbonden aan BC De Waterstraot. Volgend jaar blijft hij daar bouwen en boetseren: "Het lijkt me tof om te kunnen bouwen vóór een ontwerper”, zegt hij. Zijn opvolger is al bekend binnen de gelederen van de bouwclub, en Schuurbiers verklapt al dat het om 'een twintiger' gaat: "We zijn een jonge groep, dat vind ik mooi. Ik wil de jongeren in de toekomst ook het vak blijven leren, en misschien begint het over een paar jaar wel weer te kriebelen. Ik sluit niks uit, maar voorlopig vind ik het mooi geweest en wil ik tijd hebben voor mijn gezin. Eén van de mooiste reacties die ik kreeg op mijn vertrek kwam van een jonge bouwer. Die plaatste een plaatje van een geit onder het bericht. Ik dacht dat hij verwees naar de Geit van Mie d'n Os, maar hij bleek mij de GOAT te vinden, de Greatest Of All Time. Veel teveel eer, maar die reactie deed me wel wat.”

Afbeelding
Ei, wakker worre!