De Bron: Parochiekernen Huijbergen, Hoogerheide, Ossendrecht, Putte, Woensdrecht

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. 

Het parochiekantoor te Hoogerheide is op woensdag- en vrijdagochtend geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). 

Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel. 06-15656260 of mail naar: uitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl.  

Livestream: Vanaf heden worden de weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Zondag 12 februari om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorgangers: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Petra van Pul. Intenties: Dhr. P.J. v. Gool v.w. verj., Frie Belde e.v. Lies Belde Koolen v.w. jrgt., Riekus Sebregts w.v. Catharina v.d. Bergh v.w. jrgt., Adriana Antonissen v.w. verj. Mededelingen: zondag 19 februari om 09.30 uur: woord- en communieviering.


Sint Dionysiuskerk te Putte


Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 9 februari. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl


Kijkdag 

Het parochiebestuur stelt de kerk van Huijbergen nog éénmalig open en wel op zaterdag 11 februari tussen 09.30 en 11.30 uur. Mensen die een herinnering aan de kerk willen kunnen dan tegen een kleine bijdrage iets aanschaffen uit de boedel, denk hierbij aan een bidstoel, kerkbanken, schilderijen, kandelaars, kapstokken etc. U bent van harte welkom.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 12 februari om 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Lenny van der Poel; Lector: Emile v.d. Eijnden; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en koor. Intenties: Pol v.d. Eijnden v.w. verj. Mededelingen: dinsdag 14 februari om 19.00 uur: woord- en communieviering in de Adolphine kapel, zondag 19 februari om 11.00 uur: woord-en communieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 12 februari om 9.45 uur: Prof. F. v.d. Brande, Kalmthout.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 12 februari 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Coby Koenraadt-van der Sande; Jaantje Verbogt-Sebregts; Harry Uytdewilligen; Diny Heijmans-Maas; Jacobus van Kaam en overige familieleden; Jaargetijde Godefridus Tempelaars-Nefs. Donderdag 16 februari 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Sjaan Verzijl-van Zundert.

Pastoraal woord 

In de laatste weken stond men in Nederland stil bij de watersnoodramp in 1953. In onze parochies hebben we herdenkingen gehad in de kerken van Halsteren, Lepelstraat en Nieuw-Vossemeer.

Door de goede televisiedocumentaire “Het water komt” ga je nog meer beseffen wat deze ramp betekend heeft voor de mensen in Zuid West Nederland en hoe de gevolgen van deze ramp nog lang door kunnen werken. Ook nu in gesprekken met oudere mensen komt de watersnoodramp nog regelmatig ter sprake. Naast het verdriet dat je voelt om de mensen die door de ramp hun leven verloren hebben, naast het gemis van dieren, huizen, bezittingen is het ook mooi om te zien dat er mensen vanuit alle kanten van Nederland en vanuit het buitenland te hulp zijn gekomen. Zo was de watersnood zowel een Goede Vrijdag als een Pasen. Van de ene kant heel donker vanwege het lijden en sterven van velen, maar van de andere kant toch ook licht vanwege de kracht die mensen kregen om op te staan om te helpen en het land weer op te bouwen. Daarnaast mogen we toch ook als gelovigen de hoop hebben dat, al blijft het verliezen van dierbaren pijn doen, zij nu delen in het eeuwige Pasen van Christus.

Pastoor Hans de Kort

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 12 februari 10.00 uur: Dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. C. Biemond.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 11 februari 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Jaan Kijzers w.v. Geert Valkenburg; Bas Rens; Yvonne Weller; Mines Schoonen e.v. Corrie Havermans; Voorganger: Past. B. van Schaik, lector: C. Broos m.m.v. het koor Samen Sterk. Dinsdag 14 februari 16.00 uur: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.


Wilt u uw familiebericht plaatsen in deze krant? Bel 0164-682286 of mail naar: info@minervepers.nl