Optocht Wjeeldrecht
Optocht Wjeeldrecht

Carnavalsoptocht Wjeeldrecht

Algemeen

HOOGERHEIDE - WOENSDRECHT - Na twee jaar geen optocht kan er dit jaar door de straten van Wjeeldrecht weer de carnavalsoptocht trekken, en wel op maandag 20 februari. Wie mee wil doen kan zich inschrijven via www.sofnieuws.nl

Alle Snoeken, Snoekinnen, Snoekskes en Snoekinnekes van Wjeeldrecht worden uitgenodigd om deel te nemen aan de optocht. Organiserende Stichting Openbare Feestelijkheden Woensdrecht-Hoogerheide: 

‘Alle bouwclubs hebben gebouwd zoals alleen zij kunnen bouwen met zoveel Kwaliteit en Creativiteit, het spat er gewoon vanaf. Dit kan ook niet anders gelet op de bouwcultuur in gemeente Woensdrecht, die is uniek en we willen die zeker in stand houden. Samen met de vele bouwclubs die onze gemeente rijk is, de bouwclubs van buiten ons mooie dorp en hopelijk nog vele carnavaleske creatievelingen uit ons eigen dorp gaan we er dit jaar voor zorgen dat er een geweldige optocht door de straten van Wjeeldrecht rijdt. Om de bouwclubs nog meer te ondersteunen willen wij u vragen om gul te geven aan de Schooiwagen. Het geld dat daarmee opgehaald wordt gaat rechtstreeks naar de bouwclubs.’

Route

Op maandag 20 februari 2023 zal om 13.30 uur de reclameoptocht vertrekken vanaf het Colonel Whitakerplein. Aansluitend zal de optocht gaan rijden. 

De route is Colonel Whitakerplein, Dorpsstraat, Nieuweweg, Raadhuisstraat, Putseweg, Huijbergseweg (deels ontbinding) en MFC Kloosterhof, waar na afloop de prijsuitreiking plaatsvindt. Prins Marinus, Nar Tino en de Grwootste Boer Baskus zijn daarbij aanwezig.

Inschrijven
Voor iedereen geldt, schrijf je in via www.sofnieuws.nl. Grote wagens, muziekgroepen en grote loopgroepen dienen zich in te schrijven via de website. Maar ook als je zelf een wagentje hebt gemaakt of je hebt een leuk idee als enkeling, als paar of met een clubke vrienden of vriendinnen. Ook dan kun je jezelf of je clubke via de website inschrijven. Heb je een last minute idee en je wilt toch nog meedoen met de optocht, om deze nog meer kleur en leut mee te geven, dan kun je je nog inschrijven. Dit kan als paar, enkeling of kleine groep op 20 februari tussen 11.30 en 12.30 uur in ’t Blickvelt in Woensdrecht (dit is net voor aanvang van de optocht).

Aan het motto van dit jaar zal het niet liggen: Ge Kunt De Pot Op