Snoei in De Melanen
Snoei in De Melanen Foto: Bep Tielemans

Verbazing over veld Melanen

Algemeen

HALSTEREN - In de bijeenkomst van Dorpsraad Halsteren werd donderdagavond met verbazing gereageerd op het feit dat er bomen zijn geplant op het ‘groene veld’ bij de entree van recreatiegebied De Melanen.

Dit openbaar toegankelijk veld werd al tientallen jaren gebruikt als ‘trapveld’ door jeugd en volwassenen en voor diverse sportieve activiteiten. Er stonden doelpalen en met name in de zomermaanden werd er spontaan een balletje op getrapt. Ook werd het veld bijvoorbeeld gebruikt bij de Rooversrun, verjaardagfeestjes, activiteiten door scholen en verenigingen. Door de aanleg van een waterbuffer iets verderop was een verhoging nodig langs de rand van het veld. Dit bracht werkzaamheden met zich mee waardoor het speelveld tijdelijk minder in trek was. Nadat het werk voltooid was, bleek de verhoging niet storend en de paden om het veld zijn opgeknapt. 

In de Dorpsraad werden vragen gesteld, met name door Ton Manni, waarom juist voor dit veld is gekozen om bomen te planten. Er zouden diverse andere geschikte locaties voor zijn in De Melanen. Secretaris Peter Tange liet weten dat er na ingrijpend snoeien vorig jaar een rondgang is gemaakt door het recreatiegebied. Er zou compensatie komen in de vorm van nieuwe aanplant. Vervolgens is het gebruik van het ‘voetbalveld’ een tijdje bekeken en dit zou ‘weinig’ zijn. Daarop is besloten het veld te gebruiken om bomen te planten. Er zou ook een publicatie over zijn geweest vanuit de gemeente. De meningen over de keuze voor juist dit veld liepen uiteen. Er zouden we wel betere plekken beschikbaar zijn voor aanplant van nieuwe bomen als compensatie en hoewel het veld niet intensief werd gebruikt, is het jammer dat het nu niet meer beschikbaar is.

Ingrijpende snoei in De Melanen vorig jaar.