Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Rozen voor Marie-Rose

Algemeen

OSSENDRECHT – Voor Ossendrecht was Marie-Rose de Moor onvergetelijk. Daarom is er bij “haar” MFC De Drieschaar een rozenperkje ingericht. De komende jaren bloeien daar de mooist denkbare rozen: de “Mary Rose”. Wethouder Jeffrey van Agtmaal plantte de eerste rozen samen met de nabestaanden van Marie-Rose.

Op 7 juli 2022 verloor Ossendrecht een icoon, toen Marie-Rose de Moor veel te vroeg en totaal onverwacht overleed. Vanaf 2005 beheerde zij MFC De Drieschaar en in die jaren zorgde ze ervoor dat heel Ossendrecht zich daar thuis voelde. Iedereen wist: wat je Marie-Rose ook vraagt, het wordt geregeld. “Marie-Rose was een warme bekendheid die ontzettend werd gewaardeerd”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal, “we willen haar en haar inzet voor Ossendrecht blijvend herinneren. Daarom maken we dit perkje, zodat iedereen die bij MFC De Drieschaar komt terugdenkt aan de warmte van Marie-Rose.”

Toen duidelijk werd dat er bij De Drieschaar een rozenperkje zou komen ter nagedachtenis aan Marie-Rose de Moor wisten vrijwilligers Peter Blommerde en Ko de Crom het meteen: daar past maar één roos. “Ik wist dat er een rozensoort is die “Mary Rose” heet”, zegt Ko, “dus ben ik op internet gaan zoeken. Onze kweker had ze niet, maar heeft ze speciaal voor ons laten komen.”

Sylvän, de zoon van Marie-Rose, is blij met het rozenperk: “Het raakt ons”, zegt hij. “Er zijn niet veel mensen die zo’n eerbetoon krijgen. Eigenlijk wilden we het perk al in oktober aanplanten, op de dag dat mijn moeder 65 zou zijn geworden, maar het weer stak daar een stokje voor. 

Dat het nu alsnog lukt is erg mooi. Zelf zou ze er niet op zitten te wachten om zoveel aandacht te krijgen, maar ze verdient het. We zijn ontzettend trots op haar.”

De gemeente Woensdrecht zoekt ondertussen hard naar nieuwe beheerders voor MFC De Drieschaar. Binnenkort wordt bekend wie die taak op zich gaat nemen, zegt wethouder Van Agtmaal: “We zorgen dat MFC De Drieschaar in goede handen komt, maar Marie-Rose is niet te vervangen.”

Afbeelding