De Glazen Bol

HUIJBERGEN – Eindelijk maakte ook Vivoo haar doorstart in het seizoen 2022-2023. Nadat in de winterstop het vertrouwen in Andy Wierikx werd opgezegd, was het ditmaal de beurt aan ad-interim coach Dennis Gillesse de eer om de blauwe hoofdmacht te leiden. Tegen laagvlieger TPO maakte zijn team een eensgezinde indruk en behaalde het een terechte overwinning. Nadat Bouke de Waal de score had geopend volgden in de tweede helft Ronny Bolders, Kaylan Timmermans en Jordy van Gastel zijn voorbeeld, 4-0. 

Ook ODIO mocht voor de eerste maal na de jaarwisseling aan de bak en wel in een zeer hobbelige wei te Noordhoek. Het werd een zwaar bevochten strijd met de beslissing pas in de slotfase, 1-4. Voor de doelpunten tekenden Damian Elenbaas (2x), Hein Verhoef en Coen Corré. Saillant detail voor het debuut van de topscorer van ODIO 4, Dante Verhaegen! 


Sprundel verloor dit seizoen nog geen enkele maal…totdat WVV’67 langskwam. Niet geheel zonder enig fortuin pakte de ‘greenblackarmy’ door opnieuw twee goals van Thijs de Ron opnieuw drie punten, einduitslag 1-2. 


In Standdaarbuiten hield Grenswachters op bezoek bij SVC haar bizarre statistieken in leven. Ook in haar zevende achtereenvolgende duel werd niet verloren, sterker nog behaalde men de volle buit. Iets wat thuis tot op heden nog steeds niet is gelukt. Het toch zwaar gehavende team kwam reeds in de achtste minuut door Senne Scheeren op voorsprong. SVC drong aan wist net voor rust gelijk en halverwege de tweede helft te scoren. Grenswachters, met routinier Nicky Verboven voor Gijs van Landeghem binnen de lijnen, toonde veerkracht. Ronald Clarijs scoorde 2-2 en ver in blessuretijd bracht Nicky Verboven Senne Scheeren in stelling. Een fraaie lob betekende het slotakkoord, 3-2. 


In De Glazen Bol werd volop gescoord. Pim Bruijnzeels (METO) en Maarten Elst (Vivoo) pakten tien punten. Patrick Schrier (Grenswachters) bleef op twaalf steken en John Kerstens (ODIO) boekte er veertien. Frank de Ron (WVV’67) vormde een klasse apart. Mede dankzij twee goals van zoonlief voorzag hij een met een joker aangeduide juiste score voor WVV’67 en twintig punten in totaal!

Verenigingsklassement: ODIO (114), WVV’67 (114), Grenswachters (88), Vivoo (83), METO (78)