Thomas Mangelaars
Thomas Mangelaars Foto:

METO strikt Thomas Mangelaars

HOOGERHEIDE – De kogel is door de kerk, METO heeft voor volgend seizoen de opvolger van Ronald Broos weten vast te leggen. Na rijp beraad en diverse selectierondes is de keuze op Thomas Mangelaars uit Halsteren gevallen. De vierdeklasser was op zoek naar een nieuw en vernieuwend gezicht voor de selectiegroep. Een jonge ambiteuze trainer man of vrouw had daarbij de voorkeur.


METO-voorzitter Fon van Zunderd: ”De keuze is op Thomas Mangelaars gevallen vanwege de ambitie die hij heeft om het voetbal bij METO naar een hoger plan te tillen met verfrissend en aanvallend voetbal, daar waar mogelijk. Vooral de thuiswedstrijden moeten voor onze trouwe supporters volgens het DNA van METO gespeeld gaan worden. Tevens wordt er van de nieuwe trainer verwacht dat hij de jeugd gaat klaarstomen voor haar stap naar de senioren. Dit alles in overleg met de technische staf en coördinatoren. Thomas heeft verschillende jaren ervaring opgedaan bij Halsteren senioren en bij Moc17 jeugd en dit op divisie niveau.” 

Thomas Mangelaars (37) klopte in de winterstop in Hoogerheide aan, kort nadat hij bij ZBC’62 uit Scharendijke zijn contract had ingeleverd. “Klopt, de dynamiek in de groep was veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Dit verlangde een iets andere aanpak en met de club kwam ik tot de conclusie dat ik dan niet de juiste persoon meer was. In goed overleg overigens, ik ben daar nog steeds betrokken bij de jeugdopleiding.” 


Ambitie

METO is volgens Mangelaars van oudsher een club die wilt voetballen. “Verder sprak me de wil om te bouwen me erg aan. Er staat een nieuw technisch kader en ook in de ambitie kan ik me helemaal vinden." 

Na de zomer waait er na de regeerperiodes van eigen zonen Peter Deelen en Ronald Broos een frisse wind op het Jac van Hoek-sportpark in Hoogerheide. Thomas Mangelaars staat te boek als een rustige trainer die geen rare dingen of bokkesprongen doet. “Trainers als Arne Slot, Peter Bosz en Dennis de Nooijer (GOES) spreken me aan. Duidelijkheid en je aan je afspraken houden. Verder probeer me voortdurend bij te scholen en voetbal tactisch bezig te zijn. Nieuwe dingen te bedenken en deze op het team toepassen.” 


Orïenteren

Als actief voetballer schopte Thomas Mangelaars het tot het tweede elftal van Halsteren. De vereniging waar hij ook bij de jeugd zijn trainerscarrière begon. De uitvoerder bij Vrolijk Bouw trainde voorts dames van Smerdiek en was assistent-trainer op hoofdklasse-niveau van de Halsteren-selectie, stond op eigen benen in Moerstraten en loodste de JO17 en JO19 van MOC’17 door de vierde en derde divisie. Door zijn vroegtijdig opstappen bij ZBC’62 heeft hij nu ruimschoots de tijd om zich op zijn nieuwe uitdaging te oriënteren. “Ik ga zeker de komende maanden mijn licht in Hoogerheide opsteken en wat wedstrijden bezoeken.”

In welke klasse de nieuwe trainer zijn debuut in Hoogerheide zal maken is vooralsnog afwachten. Zondag verloor METO kansloos met 4-0 van Nieuw-Borgvliet en verkeert het team nog steeds in de degradatiezone.