De Bron: Parochiekernen Huijbergen, Hoogerheide, Ossendrecht, Putte, Woensdrecht

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. 

Het parochiekantoor te Hoogerheide is op woensdag- en vrijdagochtend geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). 

Let op: vrijdag 3 februari is het parochiekantoor gesloten.

Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel. 06-15656260 of mail naar: uitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl.  

Intenties voor onlangs overleden parochianen: Hoogerheide: Cor Suijkerbuijk w.v. Antoon Ots.

Livestream: Vanaf heden worden de weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Mededelingen: Vrijdag 3 en zondag 5 februari zijn er geen vieringen i.v.m. het WK veldrijden, zondag 12 februari om 09.30 uur: eucharistieviering.


Sint Dionysiuskerk te Putte


Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 9 februari. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. De volgende viering is op 1 februari. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 5 februari om 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Loes Hommel; Lectrice: Lia Drijdijk. Intenties: Jac en Jaan Bogers van Zundert v.w. jrgt., Kees en Wera Raaijmakers-Schewtschenko v.w. jrgt., o.o. Mattheussens-v.d. Eijnden v.w. jrgt., Jack Jansen v.w. jrgt., Marie van Gool-Wils v.w. jrgt.. Mededelingen: zondag 12 februari om 11.00 uur: eucharistieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 5 februari om 9.45 uur: Ds. J.H. Veldhuizen, Zandhoven.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 5 februari 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Antonius Goossens; Jaargetijde Petrus Geers en Ria de Jong-Geers en overleden familieleden. Donderdag 9 februari 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Sjaan Verzijl-van Zundert.

Pastoraal woord: 

Kom en volg Mij

Velen zijn geroepen, maar weinigen zijn uitverkorenen. Het is een bekende uitspraak. Nu wordt het vooral gebruikt in de betekenis van: velen bereiken niet het hoge doel, waarnaar zij streven. En laten we eerlijk zijn, we hebben veel doelen tegenwoordig. 

Deze week vieren we in verschillende kerken het gebed voor de eenheid. De Week van Gebed wil kerken aanmoedigen om goed te doen en recht te zoeken. In het bijzonder is er aandacht voor verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. In het begin van Zijn missie ging Jezus op zoek naar mensen die Hem wilden volgen. Bij het meer van Galilea ziet Hij Simon en Andreas en een eindje verderop Jacobus en Johannes. Jezus boodschap is luid en duidelijk: “Bekeert u, want het Rijk der hemelen is nabij.’ En: ‘Komt en volg Mij, want Ik zal u vissers van mensen maken.” Wat ik altijd bijzonder vind aan deze paar verzen is dat iets in Jezus de mensen die gehoor geven aan deze oproep, ontzettend raakt. 

Tegenwoordig willen we altijd precies weten waarom iemand zus of zo doet. Met elkaar analyseren we heel wat af en proberen zo grip op de werkelijkheid te krijgen. Maar in het evangelieverhaal gaat het puur om dat ene moment. Dat moment waarop de leerlingen meteen hun netten in de steek laten en met Jezus meegaan. “Kom en volg Mij”, dat is de boodschap die Jezus ons in de eerste maand van het nieuwe jaar meegeeft. Laten we hopen en bidden dat wij van ganser harte die roepstem mogen horen.

Lenie Robijn, Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie.

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 29 januari 10.00 uur: dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. H. de Bie, viering Heilig Avondmaal.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 4 februari 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Riet Koster w.v. Tonny Vertommen; To Bosters w.v. Arjaan Voorbraak; Jo Rens w.v. Koos de Krom; Jaan Kijzers w.v. Geert Valkenburg; Paus Benedictus XVI; Bas Rens; Yvonne Weller; Voorganger: Past. H. de Kort, lector: H. Wouts. Dinsdag 7 februari 16.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.


Wilt u uw familiebericht plaatsen in deze krant? Bel 0164-682286 of mail naar: info@minervepers.nl