Continuïteit van zwembad
De Melanen onderzocht

HALSTEREN – De gemeente laat de continuïteit van zwembad De Melanen voor de lange termijn onderzoeken. Dat gebeurt in het kader van de actualisatie en de heroverweging van de gemeentelijke businesscase Sport: “Het zwembad blijft in elk geval open tot 2030.” 


Inwoners en sportverenigingen gezond en vitaal houden is iets wat de gemeente Bergen op Zoom belangrijk vindt. Om dat doel te bereiken beschikt de gemeente over een infrastructuur van sportaccommodaties en sportstimuleringsactiviteiten. Ook die ontkomen echter niet aan de financiële realiteit in de gemeente. De businesscase Sport werd in het leven geroepen om het gebruik van die infrastructuur te optimaliseren, en tegelijk een financiële besparing te realiseren. In dat kader wordt de continuïteit van het Halsterse zwembad De Melanen onder de loep genomen.
Zeker is dat het Halsterse buitenzwembad in elk geval tot 2030 openblijft, verzekert een gemeentewoordvoerder. In 2021 besloot het toenmalige zakencollege het onderhoudsbudget voor het zwembad naar beneden bij te stellen, nu worden de gevolgen van dat besluit onderzocht. “Op dit moment voldoet het zwembad nog aan alle wettelijke eisen”, zegt gemeentewoordvoerder Erwin Stander, “maar als we zouden besluiten om het zwembad ook na 2030 open te houden moeten we goed bekijken welke investeringen nodig zijn, bijvoorbeeld voor de vervanging van installaties. Die zaken moeten we nu al in kaart brengen, zodat de gemeenteraad een goede afweging kan maken.” In de tweede helft van dit jaar moet er een eindrapport liggen, en krijgt de gemeenteraad een voorstel gepresenteerd.