Filmmiddagen De Snor
Filmmiddagen De Snor Foto: Starworks Studio

Filmzaal in plaats van café

OSSENDRECHT - Eind vorig jaar wisselde Café De Snor in Ossendrecht van eigenaren, Paul en Kasia Jaspers kochten het samen met Levi Jansen van de vorige eigenaren. In het verleden kon je een bestaande vergunning overnemen, maar dit kon ineens niet meer. 

Vergunning 

Paul, Kasia en Levi moesten dus een gehele nieuwe vergunning aanvragen. De nodige papieren hebben ze namelijk. “Dit is een erge domper voor ons als nieuwe ondernemers in de gemeente. Het carnaval komt eraan en er stond al het kinderbal gepland op zondag 29 januari en het Snorrebal op vrijdag 3 Februari. Maar ja, zoals het er nu uitziet kan dat niet plaatsvinden, hiervoor is echt een vergunning nodig om te mogen verkopen. In de Gemeente Woensdrecht zie je wel vaker dat er ineens wat wordt toegestaan om iets te laten plaatsvinden dus we zijn benieuwd hoelang dit nog gaat duren.” 


Hart voor kinderen 

Omdat de Snor nu nog geen vergunning heeft, bedachten de nieuwe uitbeters wat voor de kinderen uit de buurt. Zo werd er afgelopen weekend een filmweekend georganiseerd met op de zaterdag en zondag drie films vanaf 13.00 uur. Dit waren bekende kinderfilms, de toegang was uiteraard gratis. En zo werd het een filmzaal in plaats van een café. Kinderen en ouders moesten alleen zelf het drinken meenemen. De chips, popcorn en snoepjes werden gesponsord door de eigenaren. Het was dan ook een leuk weekend met goede hoop voor de toekomst van Ossendrecht. 


Gevaar met Carnaval 

De ondernemers die wel open zijn kijken, niet positief op carnaval neer nu de Snor niet open mag. Zoals ondernemer en dj Dave Voesenek, die samen met zijn vrouw Lenneke de Harmoniezaal runt: "Vroeger kon je met carnaval gezellig van kroeg naar kroeg gaan. Dit houdt natuurlijk meer carnavalfanaten in Ossendrecht, met maar één café in het centrum zullen we het niet gaan redden om ze hier te houden. Alleen wij van de Harmoniezaal richten ons op de feestgangers die uit hun dak willen gaan. Dit zou bij de Gemeente Woensdrecht nu toch in versnelling moeten gaan om het carnaval in Ossendrecht te gaan redden. De Snor moet gewoon voor die tijd open zijn, zodat wij als ondernemers ook kunnen genieten. De coronajaren waren zwaar teleurstellend en als ondernemer moet je ook je rekeningen betalen.”

Filmmiddagen De Snor
Filmmiddagen De Snor