Het Broojebal in Altere wordt weer opgeluisterd door Ons Kent Ons.
Het Broojebal in Altere wordt weer opgeluisterd door Ons Kent Ons. Foto: Bep Tielemans

Ons Kent Ons bij Broojebal

HALSTEREN - Voor zaterdag 28 januari aanstaande organiseert de Stichting Alterse Carnaval (SAC)weer het befaamde Broojebal,  na enkele jaren noodgedwongen pauze. Deze altijd gezellige carnavalsmiddag vindt ditmaal plaats bij Dagbesteding Op 't Dorp aan de Julianastraat. Al sedert jaren is Toneelvereniging Ons Kent Ons vaste gast bij dit evenement. Het Broojebal richt zich voornamelijk op de senioren uit Halsteren. De SAC werkt bij dit evenement nauw samen met de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO), de Zonnebloem alsmede de gastvrije locatie Dagbesteding Op 't Dorp in de Julianastraat. 

Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit; 14:11 uur opening met koffie en een verrassing. Na het "officiĆ«le welkomstwoord" zal Ons Kent Ons tweemaal een optreden verzorgen. Tussen de twee optredens van Ons Kent Ons door zal de Stichting Alterse Carnaval het liedje van 2023 bekend maken. Het spreekt voor zich dat deze -extra feestelijke- muzikale bekendmaking zal worden gedaan door Prins Ambrosio XX, de Nar, Grootste Boer & La Force. Tegen zo'n topbezetting kan werkelijk niemand op. Uiteraard zal de tekst eerst flink worden geoefend onder leiding van de pakkendragers. Een en ander volgens de -Protocollair- goedgekeurde wijze! 


Op de muzikale tour

De Halsterse Toneelvereniging Ons Kent Ons heeft speciaal voor Het Broojebal een 15-tal muzikale acts voorbereid. Natuurlijk worden deze nummers op een vermakelijke wijze voor de aanwezigen uitgevoerd. Met name aan de kleding is door Ons Kent Ons heel veel aandacht besteed. De kledingkeuze is in de vertrouwde handen van het duo "Petra & Petra". Over de muziek valt te vertellen; het zal u zeker niet verbazen dat de samenstellers weer hebben gekozen voor een aantal gezellige, ouderwetse meezingers. Vanzelfsprekend afkomstig uit het oh zo rijke Nederlandstalige repertoire. Uiteraard wordt het aanwezige publiek nu al aangemoedigd om de vertolkte liedjes uit volle borst mee te zingen. Ook gezond meedansen is absoluut aan te raden deze middag bij Dagbesteding op 't Dorp. Wij gaan er met z'n allen een weergaloos festijn van maken. Oftewel "de boter moet tegen het plafond aan".


"Met z'n allen een festijn van maken"


Uitvoeringen in april

Toneelvereniging Ons Kent Ons is inmiddels druk bezig met de repetities en overige voorbereidingen van de komende april-voorstellingen. Want vrijdagavond 21 en zaterdagavond 21 april staat de avondvullende komedie "Midlifecrisis en Appeltaart" op het programma. Onder leiding van de vaste regisseur Jac van Steen zijn de 9 spelers die in dit stuk straks op het podium verschijnen druk aan het oefenen. Elke maandagavond is er de repetitie bij Restaurant 1633 Eten & Drinken die om 19:30 uur begint. Het stuk met veel humor is geschreven door Lisette Leenders. Ook de overige medewerkers zijn flink aan het werk. De decorploeg is elke maandagavond in touw om de ruimte waarin het geheel zich afspeelt gestalte te geven. Het totale productieteam heeft de koe bij de horens gevat en zorgt dat alle overige zaken ruimschoots voor de opvoeringen klaar zijn. Bv. de aankleding met meubels en rekwisieten, de kleding en de techniek. Er wordt niets aan het toeval overgelaten om u, als toeschouwers, een fijne avond te bezorgen. Gratis tip; noteer de data van april alvast in uw agenda of op de kalender. 

Oudere Spinolen kunnen zich verheugen op het Broojebal.