Ina Adema
Ina Adema

Preek van de Leek met Ina Adema

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Mevrouw mr. Ina Adema houdt op zondag 22 januari in de Ontmoetingskerk te Bergen op Zoom haar Preek van de Leek. 

Ina Adema is sinds oktober 2020 Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant. Zij begon haar loopbaan, na haar studietijd, in het bedrijfsleven. Vervolgens was zij wethouder in de gemeente Deventer, gevolgd door het burgemeesterschap van Veghel en Lelystad. 

Het is mooi dat zij een Preek van de Leek wil houden. En… natuurlijk is zij op zeer veel maatschappelijke terreinen helemaal géén leek! Die term wijst alleen op het feit dat zij geen theologische opleiding heeft gedaan. Ds. Wim Lolkema leidt de kerkdienst waarin mevrouw Adema haar Preek houdt. 

Naast de Preek van de Commissaris van de Koning is de kerkdienst op 22 januari ‘gewoon’: er worden liederen gezongen, gebeden gedaan en er is kindernevendienst. Maar als geheel is dit gebeuren natuurlijk best bijzonder. Een ieder is hartelijk welkom in de Ontmoetingskerk aan het Bolwerk in Bergen op Zoom, om 10.00 uur.

Dominee Wim Lolkema