Thom van Dongen in duel met Bo Vriens
Thom van Dongen in duel met Bo Vriens

Puntendeling in openingsderby

Algemeen

PUTTE – Het wereldkampioenschap veldrijden hielp de Vierde Klasse vervroegd uit haar winterslaap. Vanwege de mondiale titelstrijd over drie weken in Hoogerheide mochten de thuisspelende Woensdrechtse verenigingen medio januari reeds in actie. Het leverde op Sportpark De Buizerd direct een mooie affiche op: Grenswachters-METO.

 

Ruim een maand hadden de ‘Tricolores’ de tijd om hun wonden uit de eerste seizoenshelft te likken. METO wisselde goede met mindere partijen af. En liep door hardnekkig blessureleed averij op. Een plaats op de posities die rechtstreeks tot degradatie zullen leiden, is de normaliter stabiele Vierdeklasser onwaardig. “Niels Adriaansen en Quinten Hunting zijn op de weg terug terwijl Niels Goossens onlangs vanuit Finland weer aansloot. Joep van Kalmthout heeft nog iets langer nodig. Verder lijkt Fabian le Feber op een terugkeer naar VVC aan te sturen”, aldus Jeroen Swagemakers. De elftalleider is er, net als de naar Vivoo vertrekkende hoofdcoach Ronald Broos, alles aan gelegen om het tij te keren. 

Flanken

Te beginnen in de heropening van het seizoen tegen Grenswachters. De Puttenaren waren echter niet van zins om ook maar iets cadeau te geven en maakten vanaf de aftrap een gedreven indruk. Vanaf de flanken zorg den ze voor gevaar in de METO-defensie. Die wist zich in het eerste kwartier tot tweemaal toe geen raad. Na zeven minuten zette Jeroen van Landeghem spits Ronald Clarijs in staat om de score te openen. Amper zes minuten later werd dezelfde Van Landeghem door mee opgerukte vleugelverdediger Jesper van Linden een niet te missen kans geboden, 2-0. 

METO ontbeerde stootkracht en was op een verraderlijk afstandsschot van aanvoerder Jens Hermans na, niet gevaarlijk. Toch waren het de bezoekers die de marge in de 19e minuut verkleinden. Geert Verstraten krulde vanaf links een bal voor de goal. Gedragen door de wind verraste zijn inzet de 41-jarige goalie van dienst Mehdi Gholami, 1-2. Dezelfde keeper ging vlak voor rust voor de tweede keer niet geheel vrijuit toen hij een voorzet loste. De bal belandde voor de voet van andermaal Geert Verstraten die van dichtbij binnenschoot. 

Waarde

Na rust zocht Grenswachters andermaal de aanval zonder METO-keeper Bram Konings echt in problemen te brengen. Aan de overzijde kreeg spits Gijs Verresen ook geen enkele gelegenheid om zich te onderscheiden. De beste Putse mogelijkheden werden door de groengelen niet op waarde geschat. De kans op de eerste driepunter in eigen huis ging hiermee verloren. Toch zeker toen zelfs topscorer Tim van den Bleeken ver in blessuretijd een open schietkans aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet joeg. Eindstand: 2-2. 

De uitslag werd door maar liefst 18 deelnemers aan de Gentlemen Derby voorspeld. Na loting ging de Wilbrink-slagroomtaart geschonken door JWC Bouw naar Jan Schuurbiers uit Ossendrecht. 

Tussenstand Gentlemen Derby 2022-2023: Ard van Tilburg (19), Johan van Genegen (16), Saar Broos (15).