Afbeelding

Titels Pieterse en Van der Haar

Algemeen

UITSLAGEN NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN VELDRIJDEN 2023

In Gelderse Zaltbommel werden -afgelopen zondag- de Nederlandse Kampioenschappen verreden. Door de langdurige regenval was het parcours zwaar en modderig. Ideale omstandigheden voor mooie wedstrijden. Enkele favorieten ontbraken jammer genoeg bij deze crossen. Titel en natuurlijk het rood-wit-blauwe tricot gingen bij Dames Elite naar PUCK PIETERSE. Op de 2e plaats eindigde haar ploeggenote CEYLIN DEL CARMEN ALVARADO. Op het ereschavot nam FEM VAN EMPEL de 3e plaats in beslag. Overwinning Heren Elite was voor LARS VAN DER HAAR. Hij veroverde daarmee zijn 4e Nederlandse titel. Hij versloeg in het kletsnatte Zaltbommel teamgenoot JORIS NIEUWENHUIS die weer een ijzersterke wedstrijd reed. Plaats 3 was voor de jongeling RYAN KAMP. 

RESTANT KALENDER JANUARI & FEBRUARI

Langzaam maar zeker nadert het einde van het veldritseizoen 2022-2023. De komende wedstrijden op een rijtje gezet. 21-01 manche 5 Exact Cross in Zonnebeke. 22-01 UCI Wereldbeker manche 13 in Spaanse Benidorm. Een primeur! 28-01 manche 6 van X2o Badkamers Trofee wordt verreden in Hamme, de Flandriencross. 29-01 is er de 14e en laatste manche om UCI Wereldbeker. Die eer valt het Franse Besancon te beurt. Het hoogtepunt van het seizoen 2022-2023 vormen uiteraard de Wereldkampioenschappen. Deze vinden 4 & 5 februari plaats in HOOGERHEIDE. Strijden om de regenboogtruien op een werkelijk prachtig parcours op De Brabantse Wal. Het is dan ook absoluut een aanrader om deze wedstrijden te gaan bezoeken. Dichterbij huis komen deze mondiale kampioenschappen niet. 11-02 is er de 8e en laatste manche bij Telenet Super Prestige te Middelkerke. 12-02 manche 7 X2o Badkamers Trofee, de Krawattencross in Lille nabij Antwerpen. 18-02 Exact Cross Sint-Niklaas. En laatste klassementscross is X2o Badkamers Trofee manche 8. Wordt 19-02 gehouden te Brussel, Universities CC. Deze wedstrijd in de Belgische hoofdstad vormt het officiĆ«le einde van een lang, boeiend en zwaar veldritseizoen!

DIVERSEN

Triest nieuws; de Friese ex-beroepsrenner Lieuwe Westra is op 40-jarige leeftijd overleden. Zijn grootste successen behaalde Westra bij Team Astana. In 2014 maakte hij deel uit van de succesvolle ploeg die Vincenzo Nibali hielp de Tour de France te winnen. Lieuwe Westra leed al enkele jaren aan hele zware depressies. Dinsdag 18-01 begint in AustraliĆ« officieel het wegseizoen 2023 met de Tour Down Under. Wedstrijd die deel uitmaakt van UCI World Tour. Volgende week in deze rubriek de uitslagen van deze opening van het wegseizoen. Tot zover het meest actuele wielernieuws in aflevering 302 van.....