Abel houdt een actie.
Abel houdt een actie.

Mijn oom heeft ALS ...

Algemeen

WOENSDRECHT - BERGEN OP ZOOM - In 2020 heeft Abel de Gooijer, 12 jaar, te horen gekregen dat zijn oom de diagnose ALS kreeg. Hier was Abel best wel van geschrokken nadat zijn ouders hem hadden uitgelegd wat dit betekent; langzaam zullen alle spieren niet meer goed werken en wordt zijn oom door deze ziekte steeds zwakker.

De oom van Abel is nu zo ziek dat hij niet meer alleen kan eten, drinken en lopen. Ook praten lukt bijna niet meer. Voor zijn nicht en neefje vindt Abel dit heel erg. Zij zullen straks geen papa meer hebben.

Abel beseft goed dat zijn oom niet meer beter zal worden, maar als er geld voor onderzoek wordt gedaan dan kunnen andere mensen wel geholpen worden en blijven er meer mensen misschien leven die ALS hebben.

Dan hoeven de kinderen van deze mensen hun ouders niet meer te missen...

Abel wil nu ook helpen om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Vorig jaar hebben zijn tante en opa meegelopen met de ALS Sunrise Walk in Utrecht. Hij was toen nog te jong, je moet 12 jaar zijn om te kunnen deelnemen.

Maar dit jaar mag hij wel meedoen.

Samen met zijn vader en tante gaan ze in de nacht van 10 op 11 februari 25 kilometer lopen om zo geld in te zamelen. “Ik heb best al wat geld opgehaald maar wil het liefste zo veel mogelijk ophalen.”

Met mijn vader ben ik nu aan het trainen om me goed voor te bereiden op de wandeling. Ik dacht dat 25 kilometer niet zo moeilijk was maar door te trainen kwam ik er achter dat het toch best ver lopen is.....

Op school (Roncalli) wil hij na de kerstvakantie ook een project gaan starten om hier ook sponsors te gaan vinden en ook op de school van zijn zusjes (Fortuna Woensdrecht) wil hij kijken of hij sponsors kan krijgen.

“Alle kleine beetjes helpen, al doneren mensen maar € 1,00.”

Wilt u Abel ook sponsoren? Dan kan dat via de bijgevoegde QR-code.

QR-code om te doneren voor onderzoek ALS.