Hemelse bamboe
Hemelse bamboe Foto: De Hertgang

Landgoed De Hertgang in januari

Algemeen

HALSTEREN - Na de oliebollen en appelbeignets is een beetje beweging misschien niet onverstandig. Wat dacht u van een wandeling op Landgoed De Hertgang in Halsteren? Ook al zijn de kleuren niet zo overdadig als in de zomer, er valt genoeg te zien. 

Zeker nu er geen of minder blad aan bomen en struiken zit, kunt u goed zien hoe mooi de bast van sommige bomen is. Die van de Japanse zilverspar (Abies veitchii) bijvoorbeeld, of die van de Koreaanse berk (Betula costata). Verder is goed te zien hoe de natuur zich voorbereidt op het voorjaar: overal laten planten en bomen knoppen zien. De camellia belooft weer een prachtige verschijning te worden, de mahoniestruik doet al z’n best, maar wie er nu al prachtig bijstaat is de hemelse bamboe (Nandina domestica). Met z’n kleurige rode bessen fleurt hij iedere winterdag op.
’t Zal niet lang meer duren of de vleesbes (Sarcococca hookeriana humilis) staat in bloei. Deze plant komt oorspronkelijk uit India, China en Oost-Azië. Het is een bladhoudende heester die van januari tot maart bloeit.

Openstelling: Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Contant betalen of pinnen is ook mogelijk.

U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Meer informatie over het landgoed is te vinden op: www.dehertgang.nl

Jasmijn
Viburnum Tinus