De beste lotenverkopers van de Grote Clubactie!
De beste lotenverkopers van de Grote Clubactie! Foto: RKSV Halsteren

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

JO19-1 Sportploeg van het Jaar!

Vrijdagavond is onze JO19-1 verkozen tot Sportploeg van het Jaar 2022 van de gemeente Bergen op Zoom! Een afvaardiging van het team kreeg uit handen van oud-NAC keeper en DOSKO-trainer John Karelse de bokaal uitgereikt tijdens een live-uitzending van Zuidwest TV in theater De Maagd.

Het team dankt deze erkenning aan de twee opvolgende promoties die het team vorig seizoen afdwong. Vanuit het kampioenschap in de hoofdklasse stootte het team door naar de vierde divisie en dankzij een tweede plaats in de voorjaarscompetitie was promotie naar de derde divisie een feit.

Naast de beoordeling door een zeskoppige jury bleek de publieksstem voor Halsteren van doorslaggevende betekenis te zijn. Een woord van dank aan allen die op onze JO19-1 hebben gestemd. Dankzij jullie heeft de club voor het eerst in de historie met een jeugdteam de sportverkiezing gewonnen!

Jong en oud in het zonnetje tijdens Nieuwjaarsreceptie

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie afgelopen zaterdag werd stilgestaan bij het verleden en de toekomst van de club. Niet alleen bij de speech, die vanwege de vacante positie van voorzitter deze keer door secretaris Patrick Koek werd gehouden, maar ook bij de aandacht die werd geschonken aan oud-voorzitter Jan van Elzakker en de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie.

Eind vorig seizoen nam de inmiddels 84-jarige Jan van Elzakker na 34 jaar voorzitterschap tijdens de Algemene Ledenvergadering formeel afscheid van deze bestuursfunctie. Met zo’n staat van dienst verdiende Van Elzakker het om nogmaals in het zonnetje te worden gezet. Penningmeester Marc van Leeuwen overhandigde hem een toepasselijk cadeau. Van Elzakker riep tijdens zijn dankwoord vooral op om zo snel mogelijk een opvolger voor het voorzitterschap te vinden.

Begin december werd bekend dat de club bijna 2600 euro had opgehaald met de Grote Clubactie. Dankzij de inzet van veel jeugdleden heeft de club dit fantastische bedrag bij elkaar gekregen. De vijftien bestverkopende jeugdleden werden tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet en ontvingen allen een speciale medaille. De beste vier verkopers verdienden daarnaast een waardebon van Voetbalshop.nl. Het best verkopende team, de JO9-2, krijgt van kledingsponsor Robey een bezoek aan een wedstrijd in de ere- of eerste divisie aangeboden.

Trainer De Nijs blijft Halsteren trouw

Het bestuur van RKSV Halsteren heeft onlangs bekend gemaakt dat de samenwerking met Erwin de Nijs als hoofdtrainer van Zondag 1 ook volgend seizoen zal worden voortgezet. De prettige samenwerking tussen de club en De Nijs en de goede chemie met de spelersgroep wenst de club graag duurzaam voort te zetten. Voor De Nijs wordt het z’n vijfde seizoen als hoofdtrainer van de vierde-divisionist.
Naast het hoofdtrainerschap zal De Nijs een prominente rol gaan vervullen bij de doorstroming van het jeugdig talent van Halsteren. De prestatieve juniorenteams van Halsteren spelen inmiddels weer op landelijk niveau. Dit beschouwt de club als randvoorwaarde voor het kunnen afleveren van talenten die uiteindelijk het niveau van de vierde divisie aankunnen.
De Nijs is sinds seizoen 2019/2020 hoofdtrainer van Halsteren. In voorgaande seizoenen streed hij met de selectie om de hoogste plaatsen in de hoofdklasse, maar de coronapandemie zorgde ervoor dat promotie naar de derde divisie uitbleef. Dit seizoen is Halsteren wisselvallig gestart en bezet het op de helft van de competitie de tiende plaats. Het bestuur kijkt met vertrouwen uit naar een verdere vruchtbare samenwerking met Erwin de Nijs.

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 14 januari 

11:15 uur: Halsteren JO15-2 - Meto O15-1; Halsteren JO10-1 - MOC ‘17 O10

Zondag 15 januari

11:00 uur: Halsteren 3 - Internos 2

Kijk voor meer informatie op
 www.rksvhalsteren.nl 

De JO19-1 ontvangt uit handen van John Karelse de bokaal "Sportploeg van het Jaar"
Jan van Elzakker, secretaris Patrick Koek (l) en penningmeester Marc van Leeuwen.