Tweede plaats voor Doorkomst Comité Roparun Ossendrecht .
Tweede plaats voor Doorkomst Comité Roparun Ossendrecht .

Ossendrecht tweede Roparunnerstad

Algemeen

OSSENDRECHT - Vertegenwoordigers van het Comité Doorkomst Roparun en de L’Oslopers in Ossendrecht woonden zaterdag in het Luxor-Theater in Rotterdam de eerste teambijeenkomst van de Roparun 2023 bij. Zij kregen daar te horen dat Ossendrecht als tweede plaats uit de strijd is gekomen bij de doorkomst van de Roparun in 2022. Oud-Beijerland werd eerste voor de doorkomst die zij hadden georganiseerd. 

De teams hebben gestemd en dat Ossendrecht tweede is geworden is geweldig nieuws! ‘De vrijwilligers hebben zeker niet voor niets in de stromende regen alles voor de doorkomst opgebouwd, want wat was het slecht weer in de aanloop naar de doorkomst! Maar we gingen door ondanks de regen, want dat doen de lopers en fietsers tenslotte ook! Dit is echt een extra motivatie om van de 25e doorkomst van de Roparun door Ossendrecht dit jaar iets heel speciaals te maken. De derde prijs was voor Dongen. Net als Oud Beijerland willen we ook hen van harte feliciteren met hun prijs.’ Deze prijs is niet alleen een erkenning voor al de vrijwilligers en een bedankje voor alle inwoners die in de pinksternacht hun bed zijn uitgekomen om iedereen aan te moedigen, zodat zij de finish in Rotterdam wisten te bereiken. Er hangt ook een geldprijs aan vast voor de goede doelen hier in onze regio, die de doelstelling van de Roparun ondersteunen: “Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. En wel een prijs van € 11.000,00. Een geweldig bedrag waarmee we weer heel veel zieke mensen blij kunnen maken.

In de nacht van eerste op tweede pinksterdag komt de Roparunkaravaan voor de 25e keer door Ossendrecht. Vertrek is vanaf vliegveld Twente om vervolgens na een hele ronde via het noorden of zuiden door Nederland om te finishen in Rotterdam. Het Doorkomst Comité Ossendrecht zoekt mensen om mee te helpen: roparundoorkomst.ossendrecht@gmail.com of bel 06-22379902!

Doorkomst Roparun 2022 in Ossendrecht  (Foto: Jan Krijtenburg).