Afbeelding
Foto: Sanne Bas

Kom je leren op 't Rijks?

Het is zo ver. Je zit in groep acht. Jullie gaan een prachtig jaar tegemoet. Jullie zijn de oudste van de basisschool en zijn voor alle andere kinderen een voorbeeld. Aan de andere kant sta je op een kruispunt. Je gaat naar de brugklas op een nieuwe school. Samen met je ouders ga je nu op pad om te kiezen. Dat vraagt het nodige denk- en speurwerk. Waar voel jij je thuis? Waar kun jij het beste leren? Wat heb jij nodig? Kortom: Voor welke brugklas kies jij? Terwijl je hierover nadenkt, zit je op je oude vertrouwde basisschool. De school waar je thuis bent. Is ’t Rijks ook zo’n school voor jou? Een voorproefje.

’t Rijks is een school waar veel kinderen voor kiezen. Daarom is het een grote school. Het is een klein dorpje waar je veel vrienden maakt. Een plek waar we graag zijn en elkaar de ruimte geven. Je wordt gezien en mag zijn wie jij bent. We maken de school klein door te werken in klassenteams. Elke groep krijgt les van acht docenten. Zij werken samen om het beste uit jou te halen. Voor de brugklassers is er het brugklasgebouw. Je eigen plek binnen de school. De overstap is hierdoor eenvoudiger. Je bent in een kleinschalige schoolomgeving die overzichtelijk is en waar je snel iedereen kent. Zo kun je veel vrienden maken.

't Rijks is niet alleen een goede school, maar ook een excellente school. Je leert de basisvakken zoals Nederlands, Engels en Wiskunde er goed. Belangrijk voor je diploma. Er is meer. Mavo+, sportklas, cultuurklas, technasium, tweetalig gymnasium, -atheneum, -havo. Daar leer je samenwerken, plannen, organiseren, presenteren, programmeren, onderzoeken, ontwerpen, ondernemen, musiceren, dansen, fotograferen, filmen. Je kunt het allemaal doen en beleven op 't Rijks.

Leon de Rond, Rector