Afbeelding

Tiende en slot Heroes for Heroes

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op zaterdag 14 januari wordt er volop gefietst voor het goede doel in het cultuurgebouw van scholengemeenschap ‘t Rijks. Heroes foto Heroes in 2011 ontstaan door een club enthousiaste vrijwilligers. Het streven: jong en oud op de fiets krijgen om een mooi bedrag op te halen voor lokale en regionale instanties en goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan. 

De fietsende Heroes ‘geven fysiek alles’ tijdens de indoor cycling marathon en dit geldt ook voor de faciliterende bedrijven, organisaties en vrijwilligers die zich grotendeels belangeloos inzetten voor het goede doel. De opbrengsten gaan in 2023 naar de volgende aan de ziekte kanker gelieerde goede doelen: Roparun team 188 Maak een vuist, Hospice De Markies en Make a Wish.

Programma
Om 11:00 uur fietsen leerlingen van lagere scholen en strijden voor het team met de hoogste opbrengst. Om 12:00 uur start de cycling marathon voor volwassenen waarbij elk uur onder leiding van verschillende instructeurs en opzwepende muziek alles wordt gegeven zoals echte Heroes betaamt.

Oud-wielrenner Steven Rooks is ook van de partij om de beentjes rond te draaien voor het goede doel. Om 19.00 uur fietst hij samen met instructeur Bart de Krom.

De afgelopen edities mochten de organisatoren de voorste rijen reserveren voor Heroes die gedurende de gehele marathon, 8 uur lang, fietsen voor het goede doel. Hoeveel van deze Heroes mogen ze dit jaar verwelkomen?

De fietsende Heroes zijn geen Heroes zonder supporters. Dus ook die zijn van harte welkom om de fietsers, jong & oud, te komen aanmoedigen. Na een sportieve dag kunnen de Heroes uitblazen en napraten in de Heroes Lounge. Vanaf 17.30u kan er genoten worden van een pastabuffet, er is een loterij en vanaf 20.00 uur is er een afterparty - feest met DJ Kymo.

De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood. In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven/alles opzij zetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Dat is wat Heroes for Heroes inspireert, motiveert en waar men tijdens het evenement bij wil stilstaan.

Inschrijven: www.heroesforheroes.nl