Toneelvereniging Saamhorigheid repeteert voor de komende nieuwe uitvoering.
Toneelvereniging Saamhorigheid repeteert voor de komende nieuwe uitvoering. Foto: Starworks Studio

‘Extra hulp op de Eerste Hulp’

Algemeen

HOOGERHEIDE - Toneelvereniging Saamhorigheid is helemaal klaar voor 18 en 19 november. Na een paar jaar corona willen ze vrijdag en zaterdag een mooi stuk op de planken brengen. 

In 2020 bestond Toneelvereniging Saamhorigheid 40 jaar maar door de coronamaatregelen hebben ze dit niet kunnen vieren. Vorig jaar kon door omstandigheden maar een avond gespeeld worden maar nu is er weer als vanouds een toneelweekend in het MFC ’t Kloosterhof. En dit gaan ze dan ook vieren. 

De vereniging staat aan de vooravond van hun uitvoeringsweekend.  ’Extra hulp op de Eerste Hulp” is een blijspel van Henk Roede. Het speelt zich af in het medisch centrum Hoogerheide. Hier kunnen de wachtruimte en de medische zorg wel een opknapbeurt gebruiken. Daarom wacht het medisch personeel met smart op de komst van de nieuwe dokter en de schoonmaker. Als de schoonmaker als eerste binnenkomt, wordt deze voor de nieuwe dokter aangezien. Dit leidt tot de start van allerlei bizarre en hilarische situaties. Diverse patiënten passeren de revue, die allemaal zorg nodig hebben. De grote vraag blijft echter: Wanneer arriveert de nieuwe dokter of is deze er al?  

Op vrijdag- en zaterdagavond start de voorstelling om 20.00 uur, op zaterdagmiddag is er een matineevoorstelling om 14.00 uur. De voorverkoop van de kaarten is reeds gestart bij MCF ’t Kloosterhof, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide. Kaartjes kosten € 8,- dit is inclusief een consumptie in de pauze.