Kinderserie Bekijk Het Maar aflevering Tina Festival.
Kinderserie Bekijk Het Maar aflevering Tina Festival. Foto: Starworks Studio

Kinderserie Bekijk Het Maar succes

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Vanaf 13 april dit jaar is de kinderserie Bekijk Het Maar te zien op YouTube. Deze productie van Starworks Studio uit Huijbergen heeft al aardig wat afleveringen gemaakt in de regio bij verschillende bedrijven. De makers, producent Pascal Brugman en actrice Bodine Jeske die Madelief speelt, brachten de kinderserie onder de aandacht bij scholen in de regio. 

Zo namen ze contact op met de gemeente Woensdrecht, waarop Pascal een uitnodiging ontving om zijn verhaal te doen aan Linda Bogers en Frans de Vries van de gemeente. Hij kreeg een positieve reactie en werd samen met Bodine uitgenodigd voor het DOPO-overleg op 18 oktober. Hierbij zijn alle directeuren/directrices van de basisscholen uit de gemeente Woensdrecht aanwezig. Er werd een videopresentatie gegeven en Bodine en Pascal lichtten de kinderserie toe 

De directeuren en directrices die aanwezig waren reageerden erg positief op de kinderserie. Ze overwegen deze wekelijks te laten zien op hun scholen als een soort school-tv, maar dan zonder een binnenrijdende televisie zoals dat vroeger ging. En wie weet komen de makers dan ook nog eens een aflevering maken op een van deze scholen, want ook dit valt onder de mogelijkheden. 

Intussen krijgt de kinderserie ook landelijke bekendheid door social media. Er zijn onlangs ook opnamen gemaakt bij het bekende Tinafestival op Duinrell in Wassenaar. Hier maakten ze een verslag van en spraken ze met verschillende YouTubers, TikTokkers en finalisten van het Junior Song Festival. Afgelopen week is er weer een aflevering opgenomen, in Diergaarde Blijdorp. Madelief kreeg een mail van Faith en zij wilden graag samen op pad naar Blijdorp. Deze wens ging dan ook in vervulling. Later kwamen Faith haar vader en zusje Fayenne nog een rondje mee in de aflevering. Zusje Fayenne lijdt aan hypomobiel en heeft zelfs een rolstoel nodig. Dit wordt onder de aandacht gebracht in de kinderserie. Al met al is het een leerzame maar ook leuke serie!