Sinterklaas zal in Woensdrecht en Hoogerheide weer in een wagen langs de huizen rijden.
Sinterklaas zal in Woensdrecht en Hoogerheide weer in een wagen langs de huizen rijden.

‘Sintocht’ in Woensdrecht

Algemeen

HOOGERHEIDE - WOENSDRECHT - Met de ‘Sintocht 2022’ belooft het zaterdagavond 12 november een warm welkom te worden voor Sinterklaas in Woensdrecht en Hoogerheide.  

Sinterklaas en de pieten hebben de organiserende Stichting Openbare Feestelijkheden laten weten ‘weer graag langs de huizen te rijden’. Net zoals vorig jaar kunnen de kinderen hen dus voor de deur welkom heten. ‘Versier of verlicht jouw huis, hang de vlag uit en laat zien dat de Sint en pieten weer van harte welkom zijn in Hoogerheide en Woensdrecht. Kinderen, zorgen jullie ervoor dat jullie langs de kant van de straat staan met een mooie lampion, lichtjes en misschien ook wel met een mooie tekening’, zo luidt de oproep van SOF. Voor de kinderen brengt Sinterklaas wat lekkers mee.

Route
De Sintocht start om 17.30 uur bij het MFC Kloosterhof. Vervolgens hebben de Pieten een mooie route uitgestippeld door de straten van Hoogerheide en Woensdrecht.

Kijk op www.sofnieuws.nl en houd de Facebook- en Instagrampagina in de gaten voor de exacte route en meer details.

Goed doel
Tijdens deze Sintocht wordt er weer speelgoed ingezameld voor het Druppeltje. Hier kan de Sint altijd hulp bij gebruiken. ‘Dus heb je oud speelgoed (in goede staat en geen knuffels) houd deze dan paraat. Er rijdt een echte cadeautjescamper mee in de intocht om al dit speelgoed te verzamelen. Je kunt het speelgoed bij de pieten afgeven en zij leggen het speelgoed in de cadeautjescamper.

Golden Ticket
‘Dit jaar zijn Sinterklaas en de pieten een snoepjeskraam begonnen. Let goed op of je hem voorbij ziet rijden. En weet je wat de pieten stiekem ook gedaan hebben? Ze hebben in een aantal snoepzakken een echte Golden Ticket verstopt. Zit deze in jouw snoepzak dan heeft de Sint nog een speciale verrassing.’

Route Sintocht 2022
Sintocht