Wethouder Lars van der Beek van Sociaal Domein rechts (links collega wethouder Rainier Schuurbiers).
Wethouder Lars van der Beek van Sociaal Domein rechts (links collega wethouder Rainier Schuurbiers).

‘Inzet op cliëntondersteuner’

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT – Cliënten zijn zeer tevreden met de Wmo van de gemeente Woensdrecht, dat blijkt uit onderzoek. Gemiddeld geven ze de geleverde zorg een 8 of zelfs een 9. Toch kunnen enkele punten in de ondersteuning nog verbeteren. 

Wethouder Sociaal Domein Lars van der Beek is blij met de uitkomsten van het onderzoek, dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Magis: “Onze medewerkers doen elke dag hun uiterste best om cliënten zo goed mogelijk te helpen, dit onderzoek laat zien dat ze hoge kwaliteit leveren. Natuurlijk ben ik daar trots op.”

Duidelijk

Gemiddeld worden gesprekken met Wmo-consulenten van de gemeente Woensdrecht beoordeeld met een 8,6. Dat was in 2020 nog “slechts” een 8,4. 82% van de ondervraagden ervaart het contact met de gemeente als prettig, 94% vindt de informatie die verstrekt wordt duidelijk, 93% van de ondervraagden voelt zich serieus genomen en voor 90% is het duidelijk geworden welke voorzieningen en ondersteuning er beschikbaar zijn. 

Cliëntondersteuner

Het aantal cliënten dat de geleverde ondersteuning goed - en passend bij de hulpvraag - vindt bedraagt maar liefst 91%. Slechts 5% van de ondervraagden zegt niet snel geholpen te zijn, terwijl zo’n 9% van de ondervraagden aangeeft niet genoeg hulp te krijgen.
Ook zegt maar liefst 64% van de cliënten niet te weten dat men gebruik kan maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. “Daarop gaan we komend jaar extra inzetten”, belooft Van der Beek.