Regelpiet bezocht onlangs Ossendrecht, om te kijken of alles klaar is voor de intocht van Sinterklaas.
Regelpiet bezocht onlangs Ossendrecht, om te kijken of alles klaar is voor de intocht van Sinterklaas. Foto: Dennis van Loenhout

“We hebben véél kinderen nodig!”

Algemeen

OSSENDRECHT – Sinterklaas kijkt reikhalzend uit naar zaterdag 12 november, want dan mag hij eindelijk weer naar Ossendrecht. Zijn Regelpiet was daar onlangs al, om te kijken of alles er klaar is voor de intocht: “We hebben alleen nog heel veel kinderen nodig om de Sint blij te maken!”

Op zaterdag 12 november vindt in Ossendrecht voor het eerst sinds 2019 weer een Sinterklaasintocht plaats. De Stichting Buurtschappen Ossendrecht schakelde de hulp in van Vrind van de Sint, een groep Ossendrechtenaren met een groot hart voor het dorp én voor Sinterklaas. Vrind van de Sint en SBO vroegen de Sint om op zaterdag te komen, in plaats van op de traditionele zondag. De Sint vond dat een prima idee, dus op zaterdag 12 november wordt hij om 16.00 uur welkom geheten op de Markt. Daarna loopt de Sint een route van twee kilometer door het dorp, die start op de Markt en via het Hondseind, de Lievevrouwestraat, de Bevrijdingsstraat, de Paus Joanneslaan, de Kennedylaan, de Molendreef, de Kleine Dorpsstraat en de Lievevrouwestraat naar de Zuster Marie Adolphinestraat loopt. Die straat  heet dan “Sinterklaasplein”, om de Sint te eren. De intocht eindigt met een feest voor alle kinderen in de Harmoniezaal, en ook de andere horecagelegenheden zijn geopend voor de kinderen en hun ouders.

Regelpiet, die moet zorgen dat alle intochten op rolletjes verlopen, was onlangs in Ossendrecht om te kijken of alles klaar is voor 12 november. “Er is nog veel te doen”, zegt Piet, “de huizen zijn nu nog allemaal kaal, dus wij gaan zorgen voor veel ballonnen en vlaggetjes, maar we hopen ook dat alle Ossendrechtenaren hun huis willen versieren, liefst met die mooie, Ossendrechtse Sinterklaasvlag. En natuurlijk hopen we op heel veel kinderen, om de Sint blij te maken. Vergis je niet: Sinterklaas kijkt elk jaar enorm uit naar het moment dat hij weer naar Ossendrecht mag. Hij geniet hier van de diversiteit, de mooie tekeningen en de lekkere wortels die hij en zijn paard hier krijgen. Dat zoveel ondernemers en de gemeente hier helpen om er een mooi feest van te maken vindt de Sint ook heel bijzonder. Ossendrecht is jammer genoeg niet groot genoeg voor alle Pieten, anders zou de Sint er misschien zelfs willen wonen. Voor Sinterklaas voelt Ossendrecht als een warm bad.” Inmiddels is Regelpiet weer terug in Spanje, om te zorgen dat er genoeg pepernoten en cadeautjes zijn voor de kinderen van Ossendrecht. Op het Youtube kanaal en Facebookpagina van Vrind van de Sint is een miniserie te zien.

Die meer vertelt over de Sinterklaasintocht in Ossendrecht. “En”, zegt Regelpiet, “vergeet de Lichtjestocht niet! Die begint op woensdag 23 november om 18.30 uur, en ik heb gehoord dat die ook heel mooi wordt!”