Lees-challenge Fortuna
Lees-challenge Fortuna

Fortuna wint lees-challenge Kinderboekenweek

Algemeen

WOENSDRECHT - De Kinderboekenweek is altijd een moment waarop lezen en voorlezen extra aandacht krijgt op alle scholen.  Dit jaar stond het thema Gi-Ga-Groen centraal, waarbij vooral kinderboeken over dieren en de natuur onder de aandacht werden gebracht. Op de twee scholen van Fortuna is juf Heddeke als leesconsulent van de bibliotheek wekelijks actief met de kinderen. Ze komt in de klassen om leuke boekentips te geven en allerlei boekpromotieactiviteiten te organiseren. 

Lees-challenge

Bij de start van de Kinderboekenweek kwamen alle kinderen van beide scholen bij elkaar. De juf kwam met een speciale verrassing: Alle kinderen mochten mee doen aan een lees-challenge. Op beide scholen heeft juf Heddeke gezorgd voor een grote collectie bibliotheekboeken. De kinderen mochten uit die collectie leuke boeken kiezen om te lezen of voor te lezen. 

Lezen en voorlezen

Voor elke gelezen bladzijde kregen ze één cm. Deze cm mochten ze aantekenen op een meetlint. Voor de lees-challenge kregen de kinderen de opdracht om samen zoveel mogelijk meters te lezen. Lukt het de kinderen om zoveel meters te lezen dat ze van het schoolgebouw Fortuna Woensdrecht naar Fortuna Hoogerheide kunnen lopen? 

Drie weken lang kregen de kinderen veel ruimte op school om te lezen, ook de juffen en moeders hielpen mee met door voor te lezen in de groepen.   

Afgelopen vrijdag werden alle meetlinten verzameld. Een groep kinderen van beide scholen ging op pad om de leesmeters achter elkaar te leggen en te bekijken hoever ze daarmee zouden komen. 

Wat de kinderen niet verwacht hadden, bleek toch gelukt te zijn. Halverwege kwamen de kinderen van beide scholen elkaar tegen!  Samen lazen de kinderen meer dan 921 meter. Daarmee hadden ze de lees-challenge gewonnen.  

Speciale pen

Alle kinderen kregen als beloning een Fortuna-rugzakje met allerlei leuke bibliotheektips en een speciale pen aangeboden door Winkel & Horeca Hoogerheide. Een mooie afsluiting van de Kinderboekenweek. 

De lees-challenge is ook te zien op YouTube: https://youtu.be/yeKqSbQP84s

Afbeelding
Lees-challenge Fortuna