Foto: Koolen Photography
Foto: Koolen Photography Foto: Koolen Photography

Ondernemersvereniging Oude Molen

Algemeen

HALSTEREN - Voor onze special over bedrijventerrein Oude Molen konden we een gesprek met Mariëlle ter Bogt niet voorbij laten gaan. Sinds een aantal jaren is Mariëlle voorzitter van de ondernemersvereniging Oude Molen.

Voordat zij de voorzittershamer hanteerde, was Mariëlle ter Bogt al lange tijd bestuurslid. Samen met vijf andere ondernemers, die ook gevestigd zijn op bedrijventerrein Oude Molen, wordt het bestuur gevormd van de ondernemersvereniging.

Leden

Momenteel zijn er ongeveer 70 bedrijven lid van de ondernemersvereniging. Belangstellenden die lid willen worden van de ondernemersvereniging kunnen zich altijd aansluiten. Het is ook mogelijk lid te worden van de ondernemersvereniging zonder dat een bedrijf gevestigd is op Oude Molen. Wanneer dit het geval is wordt de aanvraag voorgelegd tijdens de jaarvergadering en kan er worden besloten of een bedrijf van buitenaf lid mag worden. 

Taken 

Op de vraag wat de ondernemersvereniging zoal doet, zegt Mariëlle het volgende: “In eerste instantie organiseren we vaak netwerkbijeenkomsten, de contacten onderling vinden we heel belangrijk. We hebben vier keer per jaar een bijeenkomst, meestal met eten en een drankje erbij. Van die vier keer is er altijd een bijeenkomst die bestaat uit het officiële stukje van de jaarvergadering. We organiseren ook vaak een bedrijfsbezoek. Hierbij krijgen we een rondleiding in een bedrijf en is daar ook aansluitend de netwerkborrel.” 

Veiligheid

Voorzitster Mariëlle ter Bogt vervolgt: “Naast de bijeenkomsten met de ondernemers die lid zijn, vinden we veiligheid op het bedrijventerrein heel belangrijk. We hebben het landelijk keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen. We hebben een convenant samen met de gemeente Bergen op Zoom, politie en brandweer. Vier keer per jaar wordt er besproken wat er eventueel verbeterd zou kunnen worden en wat er goed gaat.”  

Veiligheid zie je, wanneer je het bedrijventerrein op komt gereden via de twee ingangen. Door middel van camerabewaking worden alle kentekens 24 uur per dag genoteerd en wanneer nodig kan de politie bij een onderzoek de beelden opvragen. 

Samen met de ondernemers en het KVO wordt het bedrijventerrein netjes te onderhouden. Tijdens het KVO overleg kunnen ondernemers de vergadering bijwonen om vragen te stellen aan alle partijen.

Goed bereikbaar

Een groot voordeel van bedrijventerrein Oude Molen is dat het een gunstige ligging heeft naast de A4. Hierdoor zijn bedrijven goed te bereiken. Op dit moment zit het bedrijventerrein zit al ver vol, er zijn nog enkele zichtkavels langs de A4 te koop.

Voor meer informatie over ondernemersvereniging Oude Molen kan er contact opgenomen worden via e-mail naar: 

secretariaat@ovoudemolen.nl