Afbeelding
Foto: n.v.t.

Dekentjes naar Griekenland

Algemeen

HALSTEREN - Vorige week is er vanuit de Protestantse Gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer weer een groot aantal gehaakte, gebreide en genaaide dekens weggebracht naar het verzamelpunt in Weesp, waarvandaan Because We Carry transporten richting Griekenland regelt. 

Sinds het begin van de coronatijd maakt de handwerkgroep bij de Sint Martinuskerk dekens voor vluchtelingen in Griekenland. Inmiddels heeft zich een aanzienlijk aantal dames bij de groep aangesloten, ook van buiten het dorp tot aan de Achterhoek toe! Er is hard gewerkt en het is Het is een feest om de resultaten te zien, al deze kleurrijke stapels dekens, waarvan elke uniek is in formaat voor kleuters tot volwassenen.

De organisatie Because We Carry is nog steeds erg blij met de dekens, en vol lof over hoe ze eruit zien, en de kwaliteit waarmee ze gemaakt zijn! ‘Jullie kunnen niet weten, hoe enorm waardevol de dekens zijn’, krijgen de maaksters steeds weer te horen! Een dezer dagen vertrekt er weer een groot transport, en dan kunnen weer heel veel kinderen en volwassenen blij gemaakt worden met een deken, waardoorheen een hele warme draad liefde is geweven!

Voor meer informatie: Janneke KleinJan jcekleinjan@gmail.com