Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Expositie in gemeentehuis Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE - Van 1 november tot en met 30 november is er weer een nieuwe expositie te zien in het gemeentehuis in Hoogerheide. Elke maand is er de mogelijkheid dat een kunstenaar/kunstenares zijn of haar werken toont. Hiervoor benadert Stichting Uit De Kunst elke maand een ander. 

Kunstenares Christel De Buyser uit Ossendrecht is inmiddels geen onbekende in de regio. Ze is naast kunstenares schrijfster, moeder, vrouw, kind, vriend, vijand, vechter en survivor oftewel ChriBu! Als motto heeft ze dan ook: “Eat, Sleep, Paint en Repeat”. Naast normale workshops verzorgt ze deze ook voor blinden en slechtzienden. Haar kunstwerken zijn inmiddels te vinden in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Australië en zelfs in Guadeloupe. 

“Als klein meisje liep ik al met schildersspullen over de boerderij waar ik woonde. Na een langdurige strijd zet ik mij als vrijwilliger in om iets terug te doen voor de maatschappij, dit alles ondanks mijn beperkte energie. Mijn passie is het creëren, schilderen in de diepte en kleur geven aan het ongrijpbare. Dit zorgt ervoor dat ik streef om het onmogelijke mogelijk te maken en dit deel met anderen. Dit is ook terug te vinden in het dagelijkse leven, hier worden de hersens geprikkeld om te schakelen en niet te denken in problemen maar met oplossingen. 

Ik ben nog niet zo heel lang toegetreden tot Stichting Uit De Kunst, dat is eigenlijk pas gekomen na de Mont Martre in Woensdrecht. Ik ben dan ook vereerd dat ik de mogelijkheid krijg om te mogen exposeren in het gemeentehuis. Dit is namelijk een toegankelijke plek, waar eenieder kennis kan en mag maken met kunst. Dat is natuurlijk anders dan wanneer je per se een expositie gaat bezoeken, daar trek je dan alleen liefhebbers naar toe. Ik hoop dan ook dat iedereen kan en gaat genieten van mijn aparte, kleurrijke, vrolijke en vooral herkenbare creaties”, aldus Christel de Buyser. 

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en is te vinden op de eerste verdieping, te bereiken met trap en lift.