Rimini Disco Club komt terug in de Kloek.
Rimini Disco Club komt terug in de Kloek. Foto: Starworks Studio

Rimini Disco Club komt terug

Algemeen

HUIJBERGEN - Op zondag 6 november is er weer een reünie van Disco Club Rimini in de MFC de Kloek in Huijbergen. De laatste editie vond alweer plaats in 2019. Hier kwamen zo’n 170 bezoekers op af. 

Rimini heeft al een rijke geschiedenis die terug gaat naar 1969. Het is als een soort KPJ begonnen in die tijd. Er werd toen steeds gekeken op welke dag de discoclub plaats kon vinden in het weekend. Dit was wel vanaf de middag te doen. Met een uitzondering dat het af en toe in de avond begon. 

Dat is wel anders dan in de huidige tijd: “We leefden in die tijd nog met de oude vertrouwde gulden, een frisje kostte 2 kwartjes en een biertje rond de 62 cent. Dat hebben we helaas niet meer. Voordat Rimini begon in 1969 had je eerst nog een soos, dat heette Bedrock. Rimini startte in de tijd dat De Kloek openging, destijds was de uitbater Jappe van der Velden. Een vriendelijke man die de ruzietjes zo af en toe goed in bedwang kon houden. Elke week speelde er een bandje livemuziek of kwam er een dj met zijn platenkoffer om het publiek het naar de zin te maken. Hier ontstonden veel liefdesverhalen, waarbij stelletjes aan de overkant even samen de hooischuur indoken. Er zullen vast wel Huijbergenaren rondlopen die daar verwekt zijn. Het was gewoon een prachtige tijd waar veel mensen nog goed op terugkeken”, vertelt Wil de Jong. 

In 1977 kwam het zo’n beetje op zijn einde met Rimini. De mensen werden ouder en gingen stappen naar andere steden of begonnen aan een gezinsleven. “In 2019 hadden we de laatste reünie. Reacties waren zo positief dat we dit een vervolg wilden geven. Toen kwam helaas het coronatijdperk waardoor er niks mogelijk was. Maar we zijn terug op 6 november en willen dit jaarlijks drie keer in de wintermaanden gaan doen. Want tenslotte houdt deze leeftijdscategorie nog niet van bingo, maar wel van lekker dansen op muziek uit de jaren 60 en 70. Het belangrijkste is ook dat iedereen welkom is die hiervan houdt. We hebben zelfs de oude dj kunnen strikken om weer gezellig te komen draaien met cd’s en lp’s. Dus het belooft weer een feestje te worden”, aldus Wil de Jong. 

De reünie van Rimini Disco Club wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Wil de Jong en uitbaatster Monika Mielke van MFC De Kloek en Dj Rob van Broekhoven. Het feest begint om 14.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Datums zijn: 6 november, 15 januari en 19 maart. Dit zijn zondagen.