Niels Adriaansen (METO) en Thijs de Ron (WVV'67)
Niels Adriaansen (METO) en Thijs de Ron (WVV'67)

Verbroedering op flanken van Kilimanjaro

Algemeen

HOOGERHEIDE – Na vier competitiespeeldata maakte de KNVB een pas op de plaats met een tweede ronde bekervoetbal. WVV’67 werd aan de amateurtak van FC Dordrecht gekoppeld, METO nam het op tegen GSC/ODS. Duels die aan de neus van de beide linkervleugelverdedigers Thijs de Ron en Niels Adriaansen voorbij gingen. Geen schorsingen, geen blessures waren debet aan het ontbreken van beiden. Op geheel vrijwillige basis maken ze momenteel deel uit van de achtkoppige expeditie die onder de vlag van Stichting Vrienden van Bokki de Kilimanjaro beklimt. Met hun inspanning brengt men geld voor de inrichting van een kraamkliniek in Tanzania bijeen.

In 2019 startte Vrienden van Bokki met de realisatie van een kraamkliniek in Mowo, een dorpje op de flanken van de berg Kilimanjaro. De coronajaren zorgden voor enige stagnatie in de bouw doch de oplevering is nabij. De medische post betekent een aanwinst voor de regio daar zwangere vrouwen nu niet langer de vaak moeilijke weg naar het 18 kilometer verderop gelegen Moshi hoeven af te leggen.

Beproeving
“Ik ben wel benieuwd naar de stand van zaken. Mijn vader bouwde eigenhandig mee aan de fundering en de eerste muren. Aan mij de eer om het resultaat te bekijken. Voor het zover is gaan we eerst nog een andere uitdaging aan, de beklimming van de Kilimanjaro. In totaal zijn we een week onderweg. Het belooft een beproeving te worden. Slapen op matjes, geen sanitaire voorzieningen en een week zonder enige verbinding met de buitenwereld. Zal best even schakelen zijn. Ik kijk er echter wel naar uit”, aldus METO-aan Niels Adriaansen (25).

Door de expeditie mist hij sowieso de kraker METO-ODIO en of hij een week later in de basis tegen WVV’67 staat is vooralsnog afwachten. “Ik zou niet weten waarom niet. We zijn net op tijd terug, als alles goed gaat. Wie in onze selectie kan vertellen dat hij recent nog op hoogtestage is geweest? Dus met een surplus aan rode bloedlichaampjes moet ik in Woensdrecht toch het verschil kunnen maken?”, lacht Niels Adriaansen.

Ervaring
Zijn buddy op de berg Thijs de Ron (23) denkt er hetzelfde over. “Ik mis in principe alleen SVC uit. Jammer, maar daar staat wellicht een onvergetelijke ervaring tegenover. In principe is WVV’67-METO de volgende wedstrijd waar ik aan kan sluiten. Toch een beetje voor ons het duel waar we het meest naar uitkijken. Ik heb ‘m inmiddels al een paar maal als linker aanvaller mogen spelen. De nieuwe trainer haalde me in de voorbereiding echter een paar linies naar achteren. En verrassend genoeg heb ik het er nog naar mijn zin ook. Ik heb het spelletje nu voor me waardoor ik meer in de gelegenheid kom om mijn bijdrage aan het team te leveren. Zou mooi zijn om dat volgende week tegen Niels te kunnen doen. Ik kan onderhand zijn bloed wel drinken”, knipoogt Thijs de Ron (WVV’67).

Meer informatie en/of support: www.vriendenvanbokki.nl

Mount Kilimanjaro (5895 m)