Jeroen, Ruud en Jordy van Gastel;
Jeroen, Ruud en Jordy van Gastel;

FC van Gastel in ere hersteld

Algemeen

HUIJBERGEN – Covid-19 zorgde voor een uniek stukje clubhistorie. In drie voorgaande keren dat Vivoo de Vierde Klasse betrad, bleef het verblijf tot slechts een voetbaljaargang beperkt. Door twee voortijdig afgebroken corona-jaren mocht het vorig seizoen andermaal aan een nieuw avontuur beginnen. Om na een volledige competitie andermaal het degradatiespook niet te kunnen weerstaan. Na het laatste fluitsignaal sprak de voltallige selectie van coach Andy Wierikx zich unaniem uit. Ondanks enkele verlokkingen bleef de groep in tact en focust men zich op eerherstel!

Vivoo komt dit seizoen uit in de Vijfde Klasse A, met volstrekt onbekend tegenstanders als onder meer Advendo, SVG en Molenschot. Dichtstbijzijnde derby vormt die met HSC’28 uit Heerle. De Huijbergenaren hunkeren naar de onderlinge twisten met METO, ODIO, Grenswachters en WVV’67. Alles is gelegen in een snelle terugkeer. Een spelersraad werd geformeerd, Gerald de Waal als performancecoach aangesteld en assistent-trainer Dennis Gillesse completeert de technische staf. Op het veld zorgt het in ere gestelde FC van Gastel met Jeroen, Ruud en opnieuw Jordy voor een dosis broodnodige ervaring. Ruud (33) is, op keeper Robert Samek na, de oudste Vivoo-speler. Sinds 2012 speelt hij met grote regelmaat in de Huijbergse hoofdmacht. Ook dit seizoen pendelt de in Tilburg woonachtige vleugelverdediger driemaal op en neer om de clubkleuren te verdedigen. “Ik bekijk het per seizoen. We gaan gewoon nogmaals proberen om promotie af te dwingen. Natuurlijk mis je de derby’s. Aan de andere kant is een paar duels op rij winnen ook lekker. Je merkt aan alles dat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben.” Achterneef Jeroen (32) debuteerde in 2005 in Vivoo 1 en kan zich op weg naar zijn 250e competitieduel vinden in de ambitieuze plannen. “Corona gooide roet in het eten. Nu moet ik minimaal nog een seizoen doorgaan, hebben de statistici berekend. Ach, zolang ik het nog op kan brengen en plezier heb ga ik door. Tegenwoordig als middenvelder waardoor ik af en toe nog eens goaltje mee kan pakken. Zou mooi zijn dat we ons nog eens naar een feestje zouden kunnen spelen.”

Een linie verder vooruit is neef Jordy (29) aan zijn derde hoofdstuk Vivoo 1 begonnen. In 2016 kwam hij over van METO om het na een promotie en degradatie voor gezien te houden. Hij probeerde het een seizoen bij Grenswachters om vervolgens toch weer in Huijbergen terug te keren. Tijdens de corona verloor hij de lol in het spel, acteerde even in het derde team totdat Jeroen hem deze zomer over een eventuele rentree polste.

“In het verleden had ik regelmatig last van mijn hamstrings. Ik besloot in de voorbereiding te kijken hoe het zou gaan. Ik ben wat gaan lopen en deed altijd al aan fitness. Het gaat tot op heden goed. Niet langer op het middenveld maar in de aanval samen met Dimitri Ceuppens en Bas van der Heijden is het weer goed toeven.”

Dennis Gillesse en Andy Wierikx