Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood
Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood Foto: Het Gouden Rozenkruis

Mysteriën van geboorte, leven en dood

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Bij Het Gouden Rozenkruis vindt een reeks van vijf bijeenkomsten plaats rond spiritualiteit: ‘Een nieuwe mens worden’.

Spirituele levenskunst vanuit innerlijke kennis, liefde en daadkracht. Waarom ben ik geboren? Wat zou ik hier moeten doen? Na mijn dood vergaat mijn lichaam, maar wat gebeurt er dan met mijn bewustzijn? Verdwijnt dat ook? Of neemt dat dan juist toe? Zou ik naar de hemel gaan of komt iets van mij misschien weer terug op aarde in een ander lichaam? Hoe kan ik omgaan met praktische en ethische dilemma’s over mijn leven en mijn levenseinde?

Graag wil Het Gouden Rozenkruis met belangstellenden uitwisselen over deze gedachten aan de hand van het boek ‘Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood’. De bijeenkomsten zullen om de week plaats vinden op vrijdagochtend, van 10.00 tot 11.30 uur. De thema’s die de deelnemers zullen bespreken zijn: Het woord aannemen, incarneren op aarde, kringlopen doorzien, verliezen verwerken, twee tot één maken, talenten gebruiken, vrijkomen van begoocheling, het opstandingslichaam verwerven, het eeuwige nu ervaren. Naast bovengenoemde thema’s is er volop gelegenheid om uit te wisselen over vragen en thema’s die in ons dagelijkse leven tegenkomen.

De toegang is gratis. De ochtenden zijn (na de startbijeenkomst van 7 oktober) gepland op 21 oktober, 4 en 18 november en 9 december. Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom.
http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom