Vivoo dames 2 in betere tijden.
Vivoo dames 2 in betere tijden.

Vivoo dames 2 uit competitie

Algemeen

HUIJBERGEN – Vivoo voorzag zich vorig seizoen van de prestigieuze titel grootste voetbalvereniging van de gemeente Woensdrecht. Nergens kwamen meer seniorenelftallen in actie dan te Huijbergen. Het kan verkeren blijkbaar en anno 2022-2023 doen de blauwbloezen het met maar liefst twee elftallen minder. Vivoo 3 en 4 fuseerden wegens geslonken veldbezetting. Ook de dames kampten met enige onderbezetting en waren genoodzaakt Vivoo da2 een seizoen een pas op de plaats te laten maken.

Decennia vormde het Huijbergse damesvoetbal een begrip. Daar waar sommige verenigingen blij waren dat ze een team op de been kon brengen, daar verkeerde Vivoo in de luxe dat er men gewoon een tweede elftal op na kon houden. De hoofdmacht is een vaste waarde in de Derde klasse, het tweede elftal speelde jaarlijks om de prijzen te de Vijfde klasse. Vorig jaar bundelde het zelfs de krachten met de noodlijdende damessector van METO. Onder naam Vivoo/METO da2 gaf men mede de toon aan en deed tot in de slotfase mee om de titel op een niveau waar ook ODIO da1 en WVV’67 da1 actief waren. Hoewel de Ossendrechtse als ook de Woensdrechtse dames in het verleden minder succesvol waren, overleefden zij met glans het zomerreces en acteren opnieuw met verve.

Onder de noemer van zwangerschap, werk, blessures en andere prioriteiten slonk het aantal beschikbare speelsters zienderogen en werd na een bekerwedstrijd de stekker eruit getrokken. Voor Ruud Linders (trainer/coach Vivoo da1) betekende het een onverwachte upgrading van diens selectie. “Valerie Snepvangers, Marieke van Aert en Saskia Jansen vormen een kwaliteitsimpuls voor ons team waarmee we ook dit seizoen hoge ogen proberen te gooien. De overige meiden spelen in een 7x7 competitie. We hopen dat het een tijdelijke oplossing is. Er is een talentvolle lichting vanuit de jeugd onderweg.”