Grenswachters 1 (seizoen 2022-2023)
Grenswachters 1 (seizoen 2022-2023) Foto: Miranda van Linden

METO, ODIO en WVV’67 nog zonder zege

Algemeen

PUTTE - Na drie seizoenen werd ten burele van de Hoogerheidese multinational het huwelijk tussen Grenswachters en Tummers geëvalueerd. Inclusief de coronajaren vormde groengeel het voetballende visitekaartje voor de Food Processing Solutions. Toen een mogelijke verlenging ter sprake kwam, was algemeen directeur Ricardo Moerkens namens Plaatbewerking er als de kippen bij. De wedstrijdoutfit wijzigde voor opnieuw een periode van drie voetbaljaargangen. Niet van kleur maar voor zij met gevoel voor detail naar Tummers Plaatbewerking!

“Evenals enkele jonge collega’s woon ik in Putte en vind het belangrijk dat de plaatselijke jeugd in beweging blijft. Ook als voetbalvereniging heb je een belangrijke functie in het dorp. Toen de mogelijkheid zich voordeed om opnieuw als Tummers een bijdrage te leveren, aarzelde ik niet om onze Plaatbewerking-afdeling naar voor te schuiven”, aldus Ricardo Moerkens.

Kwakye

Met Tummers Plaatbewerking op de borst gaat het Grenswachters voor de wind. Na drie wedstrijden is de hoofdmacht nog steeds ongeslagen. Ook zondag 9 oktober verraste het team van Peter van Oirschot titelkandidaat BSC in eigen huis. De Roosendalers speelden beter doch verzuimden de score te openen. Debutant-goalie Jeffrey van Nijnatten, na Joram Adriaanse en Stijn van den Bosch al de derde keeper van dienst dit seizoen, capituleerde niet. Grenswachters had aan een goed uitgevoerde counter genoeg om de leiding te nemen. Senne Scheeren bood Kwakye Oduro op slag van rust een niet te missen kans. 0-1. Na de thee ging BSC op zoek naar de gelijkmaker en naarmate deze uitbleef sloeg de frustratie toe. De scheidsrechter van dienst greep niet waardoor de wedstrijd escaleerde en Kwakye Oduro met rood het veld diende te verlaten. De drie punten gingen echter wel mee naar Putte!

Daar waar Grenswachters wekelijks punten sprokkelt daar blijven de zusterverenigingen achter de feiten aanlopen. Ook in de derde opeenvolgende wedstrijd moest ODIO het onderspit delven. Voor coach Erwin van Schilt werd het geen prettig weerzien bij zijn oude club Nieuw Borgvliet. In Bergen op Zoom scoorde Nieuw Borgvliet zevenmaal waaronder eentje voor ODIO, 6-1.

Punten

Ook METO beleeft een beroerde competitiestart en wacht eveneens op de eerste punten van dit seizoen. Thuis tegen NSV speelde het volgens insiders rommelig en bij vlagen niet al te best voetbal. En had de pech dat Martin Kuijer namens de Nispenaren in blessuretijd een vrije trap achter keeper Bram Konings schoot, 0-1.

Tegen RSV en Rimboe nam WVV’67 tot tweemaal toe gedecideerd de leiding om slechts tot een gelijkspel te komen. Tegen en in Achtmaal kreeg de ‘greenblackarmy’ binnen vijf minuten zelf het deksel op de neus en keek tegen een 2-0 achterstand aan. Een slag die men niet meer te boven kwam en inclusief nog een treffer na rust eindigde het duel in 3-0.

In de Vijfde Klasse deelden degradanten NVS en Vivoo na twee strafschoppen de punten. Kaylan Timmermans ging binnen de 16-meter in de fout en werd iets later zelf foutief gestopt. Roel Paulus voltrok het vonnis tot 1-1.