Voorbereiding Vlam in de pan door Ons Kent Ons.
Voorbereiding Vlam in de pan door Ons Kent Ons.

Na drie jaar weer genieten van Ons Kent Ons

Algemeen

HALSTEREN - ‘Beste donateurs, vaste bezoekers en andere belangstellenden, het is eindelijk zover: op vrijdagavond 14 en zaterdagavond 15 oktober staat toneelvereniging Ons Kent Ons eindelijk waar ze het liefst staat; op het podium! Het is bijna drie jaar geleden dat de Halsterse club ‘Een schat van een buste’ speelde. Dat was zondagmiddag 27 oktober 2019. Daarna begonnen de leden voortvarend aan het instuderen van een nieuwe uitdaging. 

Deze voorstellingen stonden in mei 2020 op het programma. Maar in maart 2020 moest men de repetities staken. De oorzaak is bekend; coronapandemie! Door de overheidsmaatregelen (lockdown, avondklok, beperkte tijden etc.) werden de opvoeringen van mei 2020 geannuleerd. Men prikte de maand november voor de nieuwe speeldata. Maar helaas, ook toen golden er maatregelen die repetities en voor publiek spelen onmogelijk maakten. Diverse malen werden de repetities hervat en evenzo vele keren afgebroken omdat het niet kon en mocht. 

Bovendien moest de vereniging op zoek naar nieuwe repetitieruimte en uitvoeringslokaliteit. De zaal waar de club sinds 2008 was gevestigd sloot de deuren. Gelukkig kreeg men al snel een aanbod van Marco Mol, eigenaar van Restaurant 1633 Eten & Drinken. Zodra het weer mogelijk zou zijn werd de bovenverdieping van het voormalige gemeentehuis de nieuwe repetitie-locatie. In maart van dit jaar konden de oefenavonden eindelijk hervat worden. Ondertussen was er wel een nieuw stuk gekozen. Leescommissie en regisseur zochten en vonden de klucht ‘Vlam in de pan’, geschreven door de Vlaamse toneelauteur Alwin Grijseels. 

Het resultaat van de talrijke repetities is te zien op vrijdagavond 14 en zaterdagavond 15 oktober. Na drie lange jaren kan Ons Kent Ons weer hun talenten tonen. De uitvoeringen vinden plaats in Ontmoetingscentrum ‘De Wittenhorst’ aan het Lindenlaantje in Halsteren. Beide avonden beginnen de opvoeringen om 20:00 uur. De zaal opent om 19:30 uur. Kaarten kunnen uitsluitend telefonisch worden gereserveerd, via Petra Snoeren, telefoonnummer 06- 42 80 71 55. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 voor volwassenen en kinderen t/m 12 jaar kunnen voor € 4,00 deze komedie bijwonen. 

Vlam in de pan

Het stuk speelt zich af in Restaurant ‘Puur Geluk’, een gerenommeerde zaak want reeds twee jaar wonnen zij de gewilde ‘Diamond Restaurant Award’. Als deze onderscheiding, de DRA, voor de 3e maal wordt behaald wordt dat -naast de diamant- beloond met een bonus van liefst 1 miljoen euro. Begrijpelijk dat directie en personeel niets liever willen dan deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Maar, zoals altijd bij dit soort competities, men weet nooit wanneer de anonieme recensent een bezoek brengt aan Restaurant ‘Puur Geluk’. 

Het echtpaar Roland (Jan Tunders) en Ada Ketelings (Patricia Suykerbuyk) zijn de eigenaren van ‘Puur Geluk’. Ada is werkelijk de ideale gastvrouw van dit gastronomisch paradijs. Chef-kok is meester André. Verder is Gaston le Froid (Patrick Roodenburg) in dienst als ober. De hoogst onverwachte komst van Ada’s familieleden Marie (Petra Besters) en haar zoon Sjors (Matthieu de Graauw) valt rauw op het dak. Gasten waarmee u ook kennis kunt maken zijn Chantal (Lonneke Mulders), Sjors de Winde (Jeroen van Elzakker) en Claire (Ingrid Schetters). 

Regie is handen in van Jac van Steen. Productieleidster is Petra Snoeren. Als spelersassistente is Wilma van Steen een onmisbare schakel. De grime (een uiterst belangrijke taak) wordt verzorgd door Diana Bastiaanse. Hairstyling is toevertrouwd aan Petra Snoeren. Decorploeg bestaat uit Paul Snoeren en Cees Tunders, een gouden duo. Techniek (licht en geluid) is de specialiteit van Dave Goderie. Het productieteam bestaat uit Denise Snoeren, Inge Schoonen, Sylvia Tunders en Adrie Jonkers.

Komische ontwikkelingen

Zodra het doek open zal gaan volgen de komische situaties elkaar heel snel op. Bijna geen moment dat er rust in de tent is. Daarom is de titel Vlam in de pan perfect gekozen. Ook blijken vele personen zich veel anders voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. Dat zorgt ook voor grote hilariteit en commotie bij de eigenaren, personeel en de gasten. 

Kaarten reserveren 

Voor een heerlijk avondje lachen, gieren en brullen kunt u telefonisch kaarten reserveren via Petra Snoeren, bereikbaar onder nummer 06 - 42 80 71 55. Toneelvereniging Ons Kent Ons heet eenieder graag welkom op 14 en 15 oktober. U heeft er 3 jaar op moeten wachten maar neem maar aan dat uw geduld wordt beloond. Of ‘Puur Geluk’ het begeerde miljoen wint komt u alleen te weten als u aanwezig bent.

Voorbereiding Vlam in de pan door Ons Kent Ons.
Voorbereiding Vlam in de pan door Ons Kent Ons.
Voorbereiding Vlam in de pan door Ons Kent Ons.
Voorbereiding Vlam in de pan door Ons Kent Ons.