Damian Elenbaas weer trefzeker voor ODIO
Damian Elenbaas weer trefzeker voor ODIO

Oktober opent met doelpuntenregen

Algemeen

HUIJBERGEN – Voetbalmaand oktober opende met een ware doelpuntenregen. In de vijf Woensdrechtse duels noteerden de statistici maar liefst 34 goals. Helaas werden echter uit de wedstrijden slechts vier punten gepeurd! Mede dankzij diverse krankzinnige ontknopingen op de velden te Putte, Ossendrecht en Woensdrecht.

Vivoo noteerde in eigen huis tegen het volslagen onbekende SVG uit Tilburg opnieuw een zesklapper. Het team van coach Andy Wierikx nestelde zich door de ruime zege aan kop van de Vijfde Klasse A. Jordy van Gastel opende de score waarna Roel Paulus en Bas van der Heijden diens voorbeeld nog voor rust volgden. In het tweede bedrijf verdeelden de beide tegenstanders de goals doch niet de punten. Voor de Huijbergse productie tekenden andermaal Jordy van Gastel, Jeroen van Gastel alsmede Dimitri Ceuppens. Uitslag 6-3. 

In Roosendaal kreeg METO, in een wedstrijd waar het aan beide kanten kansen regende, te weinig voor het vertoonde spel. BSC verzilverde uiteindelijk vijf mogelijkheden. De Tricolores bleef op een tweetal van Gijs Verresen steken. Eindstand 5-2.

Evenals vorige week tegen RSV nam WVV’67 in de confrontatie met ditmaal Rimboe voor rust brutaal de leiding. Voetballer van het Jaar Matt Luijkx, Hessel van Aalzum en Sander de Nijs zorgden voor een gezellig theekransje. Nadien sloeg figuurlijk en na het laatste fluitsignaal letterlijk de vlam in de pan. Het waren echter de Rimboe-anen die met 3-4 aan het langste eind trokken.

Odio speelde op sportpark De Heiloop tegen Achtmaal misschien wel de beste eerste helft van de voorbije jaren en kwam door doelpunten van Raf Melsen en Damian Elenbaas comfortabel op voorsprong. Net als vorig jaar was Achtmaal in staat de schade te beperken en met 2-3 in haar voordeel om te buigen. 

Ook in Putte voltrok zich een unieke Houdini-actie. Grenswachters keek met rust tot ver in de tweede helft tegen een 0-3 achterstand aan. In de slotfase zorgden Senne Scheeren en Gijs van Landeghem voor aansluiting. Invaller en debutant Jeroen van Landeghem zelfs voor een mirakel punt, 3-3.

In de Glazen Bol weinig goede voorspellingen. Toch boekte John van der Poel tien punten. Jos Bogers en Johan van Kalmthout pakten er negen, Corné Grinwis acht en Jurgen Adriaansen zes punten.

Prognose voor 2 oktober is voor de aanvoerders:

Jens Hermans (METO): METO-NSV (2-0, joker), Nieuw Borgvliet-ODIO (1-1), Achtmaal-WVV’67 (2-1), BSC-Grenswachters (3-0), NVS-Vivoo (0-2)

Raf Melsen (ODIO): METO-NSV (3-0), Nieuw Borgvliet-ODIO (1-2, joker), Achtmaal-WVV’67 (2-0), BSC-Grenswachters (4-1), NVS-Vivoo (0-2)

Ronny Bolders (Vivoo): METO-NSV (2-1), Nieuw Borgvliet-ODIO (1-2), Achtmaal-WVV’67 (3-1), BSC-Grenswachters (3-0), NVS-Vivoo (0-3, joker)

Quirijn Schevenhoven (WVV’67): METO-NSV (3-1, joker), Nieuw Borgvliet-ODIO (2-2), Achtmaal-WVV’67 (2-3), BSC-Grenswachters (3-0), NVS-Vivoo (2-2)

Tobi de Bruijn (Grenswachters): METO-NSV (3-1, joker), Nieuw Borgvliet-ODIO (2-1), Achtmaal-WVV’67 (2-1), BSC-Grenswachters (4-1), NVS-Vivoo (2-1)